Opozīcija prasa skaidrot ĀM rīcību Sudānas lietā (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Par labu Latviju" (PLL) un "Saskaņas centra" deputāti iesnieguši pieprasījumu ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim ("Vienotība") skaidrot Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcību Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanā.

Šodien Saeima opozīcijas pieprasījumu Kristovskim nodeva Pieprasījumu komisijai, kurai tas saskaņā ar Saeimas kārtības rulli jāizskata divu nedēļu laikā.

Opozīcijas deputāti norāda, ka publiski izskanējuši pretrunīgi viedokļi par Latvijas pilsoņu atbrīvošanu. ĀM oficiālie paziņojumi vēsta, ka ķīlnieki atbrīvoti vērienīgā operācijā. Tajā pašā laikā medijos izskanējusi informācija, ka Latvijas pilsoņiem par savu dzīvību bija jācīnās pašiem un nekādas atbrīvošanas operācijas nav bijis.

Pieprasījuma iesniedzēji lūdz ārlietu ministru Kristovski sniegt precīzu Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanas izklāstu.

Kristovskim tiek jautāts: kāpēc viņa vadītās ministrijas pozīcija un Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu versijas par atbrīvošanas apstākļiem atšķiras? Vai nepatiesas un sagrozītas informācijas izplatīšana nav necieņas izrādīšana Latvijas sabiedrībai un Sudānā nolaupītajiem Latvijas pilsoņiem un viņu tuviniekiem? Vai komunikāciju stils, kas novērojams, Kristovskim esot esot ārlietu ministra amatā, nav uzskatāms par tādu, kas grauj ārlietu ministrijas ilgstoši un rūpīgi veidoto profesionālas un uzticamas iestādes tēlu?

Kā jau ziņots, 18.decembrī portāls "kasjauns.lv" rakstīja, ka Sudānā nolaupītie Latvijas lidotāji no gūsta ir izlauzušies paši, kā trillerī - ar ieročiem rokās.

Portāla rīcībā nonākusi versija, ka nekādas pilotu atbrīvošanas operācijas nemaz nav bijis.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu