Jāspēj saskatīt jaunus horizontus (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzdod jautājumu Dainim Bērziņam, Swedbank Produktu attīstības un informācijas tehnoloģiju pārvaldes vadītājam.

Dainis Bērziņš:

- Nākotne pieder tiem, kas spēj saskatīt jaunus horizontus - piedāvāt jaunas un, kas būtiski, dzīvotspējīgas idejas ar augstu pievienotu vērtību. Inovācijas bieži vien ir tieši tas, kas nosaka uzņēmumu nākotni. Tās ir tieši saistītas ar biznesa efektivitāti, kas patlaban ir arī visas sabiedrības aktualitāte. Tās palielina uzņēmuma vērtību un palīdz veidot uzņēmuma attīstību ilgtermiņā. Galvenais ir nodrošināt uzņēmumos vidi, kas stimulē un palīdz atklāt jaunas un dzīvotspējīgas idejas.

Sabiedrībā valda viedoklis, ka ir ļoti daudzas nozares, kurās viss ir skaidri definēts, pakalpojumi ir vienādi, tādēļ nav iespējams ieviest inovācijas, bet visu izšķir cena. Lielisks piemērs ir banku pakalpojumi, kuri pēc savas būtības var šķist līdzīgi, bet arī šādos pakalpojumos ir iespējams iedzīvināt inovācijas, lai tie atšķirtos no konkurentu piedāvātajiem pakalpojumiem un piedāvātu ko īpašu tieši saviem klientiem. Inovatīvi pakalpojumi un serviss ir Swedbank veiksmes pamats, kas ir ļāvis mums atšķirties un izcelties uz kopējo banku fona. Manuprāt, inovatīvus risinājumus var ieviest praktiski jebkurā jomā, jo inovatīvi var būt gan produkti, gan tehnoloģijas, gan pakalpojumi."

Jautā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu