Jauno projektu komplekss Katlakalnā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes deputāti pagājušajā nedēļā atbalstīja SIA Dienvidu metropole ieceri būvēt biroju un daudzstāvu dzīvokļu māju kompleksu Katlakalnā, Bukaišu ielā.

Zemesgabals atrodas Daugavas krasta tuvumā, robežojas ar Bukaišu ielas trasi, kas ir Dienvidu tilta turpinājums. Apbūves kompozīcija veidota kā telpisks akcents ēku grupas veidā. Iebraukšana teritorijā paredzēta no jaunveidojamās ielas. Zemesgabals 32 660 kvadrātmetru kopējā platībā pieder SIA Dienvidu metropole.

Plānotā apbūves intensitāte ir 240%, brīvā teritorija – 24%, autostāvvietas paredzētas 910 vienībām, virszemes autostāvvietas būs divos stāvos, bet kopējais apbūves laukums – 74 088 kvadrātmetri. Apbūves ierosinājums paredz augstākās apbūves zonā izvietot trīs ēkas, kuru augstums būtu 17, 16 un 15 stāvi. Vidusdaļā plānoti četri daudzdzīvokļu nami ar 16, 14, 12 un 10 stāviem. Dienvidu daļā, kas atdalīta ar plānoto ielu, paredzēta apbūve līdz deviņiem stāviem ar autonovietni pirmā un otrā stāva līmenī.

Būvniecības publiskās apspriešanas laikā netika saņemta neviena atsauksme par būvniecības ieceri Bukaišu ielā. Pašvaldība izvirzīja būvniecības ierosinātājiem prasību vienlaikus ar dzīvojamajām mājām uzbūvēt arī bērnudārzu 70 bērniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu