Mūzikas industrija izmēģinās Zviedrijas pretpirātisma likumu (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Mūzikas industrija nolēmusi izmēģināt Zviedrijas pretpirātisma likumu, lai iegūtu informāciju par failu apmaiņas programmu lietotājiem, vēsta laikraksts "The Local".

Starptautiskās fonogrāfiskās industrijas federācijas (IFPI) Zviedrijas nodaļa iesniegusi prasību Stokholmas apgabaltiesā, mēģinot piespiest interneta pieslēguma nodrošinātāju izpaust informāciju par klientiem, kas tiek turēti aizdomās par nelikumīgu failu apmaiņu.

Iepriekš Zviedrijas jauno likumu, lai ar tiesas palīdzību vajātu aizdomās turētus failu apmaiņas lietotājus, izmantojuši audiogrāmatu izdevēji un kāda kinokompānija.

IPFI ir izmeklējusi vairākus failu apmaiņas gadījumus, bet līdz šim nav vērsusies tiesā.

"Mēs domājam tiesāties pa vienam. Tas ir jauns likums, un un mums tas ir jāapgūst, jāredz, ko tiesa vēlas kā pierādījumus, un jābūt drošiem, ka viņi neapdraud neviena privāto dzīvi," aģentūrai TT sacīja IFPI Zviedrijas nodaļas vadītājs Ludvigs Verners.

IFPI ir gatava iesniegt prasības tiesā pret vairākiem failu apmaiņas sistēmu lietotājiem, bet tā nevēlas sasteigt tiesāšanos. Iemēģinot tiesas procesa gaitu, IFPI vēlāk varētu ierosināt kolektīvas tiesu prāvas pret vairākiem desmitiem failu apmaiņas sistēmas lietotāju vienlaikus.

Stokholmas Apgabala tiesā pirmdien iesniegtajā prasībā federācija vēršas pret kādu failu apmaiņas sistēmas "Direct Connect" (DC) lietotāju. DC popularitāte ir ievērojami kritusies, un vairums lejupielādētāju ir pārgājuši uz "BitTorrent" failu apmaiņas tehnoloģiju.

Tomēr, pēc IFPI domām, DC sistēmā vēl joprojām ir pārāk liela aktivitāte. Lai varētu lejupielādēt materiālus DC sistēmā, lietotājam ir jāpiedāvā materiāli arī lejupielādēšanai citiem lietotājiem.

Persona, kuras identitāti IFPI vēlas tiesā noskaidrot, nav DC "huba" izveidotājs vai īpašnieks, ne arī īpaši aktīvs augšuplādētājs.

"Mēs no viņa lejupielādējām aptuveni 50 dziesmas. Viņš piedāvā lejupielādēšanai 10 000 dziesmu, kā arī filmas. DC Zviedrijā ir ļoti populāra sistēma, un viņš ir samērā parasts DC lietotājs," aģentūrai TT sacīja IFPI advokāts Magnuss Mortersons.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu