"Google" ļaus avīžu izdevējiem ierobežot bezmaksas piekļuvi rakstiem (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Google" otrdien paziņoja, ka ļaus izdevējiem noteikt ierobežojumus rakstu skaitam, kurus lietotāji varēs lasīt bez maksas ar tā meklētāja palīdzību.

"Google" pēdējā laikā saskāries ar ASV mediju koncerna "News Corp." vadītāja Rūperta Mērdoka uzbrukumiem, kurš to apsūdzējis ziņu zagšanā un brīdinājis, ka interneta gigantam varētu tikt liegta iespēja piekļūt "News Corp." saturam.

Atzīstot, ka "augstas kvalitātes satura radīšana nav viegla un daudzos gadījumos dārga", "Google" paziņoja, ka maina savu programmu "First Click Free".

"First Click Free" novirza lasītāju no "Google" vai "Google News" uz rakstu avīzes mājaslapā, taču liedz viņam neierobežotu pieeju.

"Google" atzīst, ka daži lietotāji "ļaunprātīgi izmanto" programmu, atgriežoties "Google" vai "Google News" un klikšķinot uz pārējiem rakstiem.

"Iepriekš katrs lietotāja klikšķis tika uzskatīts par bezmaksas," sacīja "Google" biznesa produktu menedžeris Džošs Koens. "Tagad mēs esam atjauninājuši programmu, lai izdevēji var ierobežot lietotāju pieeju ne vairāk kā piecām lapām dienā bez reģistrēšanās vai abonēšanas."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu