«Preiļu siers»: piena iepirkuma cenas vasarā būs vēl zemākas nekā patlaban

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piena iepirkuma cenas vasarā būs vēl zemākas nekā patlaban, prognozēja piena pārstrādes uzņēmuma «Preiļu siers» valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts.

«Īsto piena iepirkumu cenu ainu, kādas tās būs, mēs redzēsim, sākot no 1.maija. Es pieļauju, ka cena vasaras periodā noteikti būs zemāka,» teica Šņepsts, piebilstot, ka arī aprīlī iepirkuma cenas turpina kristies un vidēji valstī varētu būt sarukušas zem divdesmit centiem litrā.

Viņš arī sacīja, ka ir grūti paredzēt, kad beigsies krīze piena nozarē, taču šogad situācija, visticamāk, neuzlabosies.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka atbilstoši Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības provizoriskajiem datiem vidējā piena iepirkuma cena Latvijā šā gada februārī salīdzinājumā ar janvāri ir samazinājusies par 2,6%, sasniedzot 20,9 centus litrā.

Zemkopības ministrijā iepriekš informēja, ka laikā no 2014. gada jūlija līdz 2016.gada februārim piena iepirkuma cena Latvijā ir samazinājusies par 27%, kas ir otrais lielākais cenu samazinājums Eiropā. Prognozes liecina par tālāku pazeminājumu.

«Preiļu siera» produkcija pārsvarā tiek eksportēta uz Vāciju, Nīderlandi, Poliju un vairākām Āzijas valstīm, kas uzņēmumam nodrošina lielākā siera eksportētāja statusu Latvijā. «Preiļu siers» 2014.gadā strādāja ar 50,654 miljonu eiro apgrozījumu un 1,77 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu