Google OS: cieto disku ēras beigas? (51)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Google" vakar, 20. novembrī, sniegusi padziļinātu informāciju par gaidāmo "Chrome OS" operētājsistēmu netbook klēpjdatoriem. Jaunais produkts ļaus lietotājiem sāknēt datoru un piekļūt internetam nieka 7 sekundēs, nedomājot par programmatūru instalēšanu vai datorvīrusu draudiem.

Neticami ātrie datori savā ziņā līdzināsies moderniem televizoriem, kas spēj pilnībā funkcionēt līdz ar starta pogas piespiešanu. Plānots, ka pirmie "Chrome OS" klēpjdatori veikalu plauktos parādīsies jau nākamgad. Jaunā operētājsistēma nebūs nedz lejupielādējama, nedz arī nopērkama un instalējama. Tā tiks pievienota tikai jaunākajām "Chrome OS" ierīcēm, kas ražotas sadarbībā ar Google.

Kompānija šobrīd strādā ar vairākiem datorražotājiem, lai izstrādātu nevainojamu mūsdienīgu produktu. Iecerēts, ka jaunie klēpjdatori būs lielāki nekā līdz šim pieejamie. Tie tiks aprīkoti ar pilna izmēra klaviatūru, lielāku ekrānu un citiem uzlabojumiem.

"Chrome OS" klēpjdatoriem nebūs cieto disku. Visa nepieciešamā informācija tiks uzglabāta flash atmiņu kartēs, bet dati un programmatūras - interneta serveros.

Visas programmatūras būs pieejamas virtuāli. Tas nozīmē, ka lietotājam nebūs tās jāinstalē, pastāvīgi lejupjāielādē jauninājumi, nedz arī jāsatraucas par to dublēšanu. Tas savukārt nozīmē, ka datora īpašniekam nebūs jāraizējas par dārgas programmatūras iegādi. Tā vienkarši nebūs nepieciešama. Google arī sola, ka tiks nodrošināts īpašs kodu monitorings, kas ļaus atklāt nevēlamu vīrusu nonākšanu datoros.

Solīts, ka jauno klēpjdatoru cena svārstīsies no 300 līdz 500 ASV dolāru.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu