ATD nav oficiālas informācijas par Krievijas ieceri palielināt ceļu maksu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Autotransporta direkcijas (ATD) rīcībā nav oficiālas informācijas, kas apliecinātu, ka Krievijas puse palielina ceļu maksu vai maina tās iekasēšanas nosacījumus pārvadātājiem no Latvijas un Lietuvas, aģentūru LETA informēja direkcijā.

Atbildīgie speciālisti patlaban skaidrojot situāciju.

ATD norāda, ka pērn direkcija saņēma oficiālu informāciju no Krievijas Transporta ministrijas par to, ka, sākot ar 2015.gada 15.novembri, Krievijā ir spēkā federālo koplietošanas autoceļu lietošanas maksas sistēma «Platon», kas attiecas uz transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 12 tonnām.

Kā ziņots, Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs parakstījis grozījumus valdības lēmumā, kas paredz, ka vairāku valstu, tai skaitā Latvijas un Lietuvas, autopārvadātājiem būs jāmaksā nodeva par Krievijas ceļu izmantošanu.

Dokumentā arī paredzēts palielināt pašreiz noteikto nodevu apjomu.

Lēmumā paredzēts, ka nodeva būs jāmaksā arī Austrijas, Beļģijas, Bulgārijas, Čehijas, Dānijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Šveices, Turkmenistānas, Ungārijas, Vācijas un Zviedrijas autopārvadātājiem.

Nodevas apjoms autopārvadātājiem tiks palielināts līdz 120 000 rubļu (1620 eiro) gadā, 10 000 rubļu (140 eiro) mēnesī, 2500 rubļiem (34 eiro) nedēļā vai 850 rubļiem (12 eiro) dienā.

Līdz šim par Krievijas ceļu izmantošanu bija jāmaksā 60 000 rubļu (812 eiro) gadā, 5000 rubļu (67 eiro) mēnesī, 1154 rubļi (16 eiro) nedēļā vai 385 rubļi ( pieci eiro) dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu