Modulārais dizains ļauj radīt personalizētus viedtālruņus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu viedtālruņi sen jau nav vienkāršas personīgās komunikācijas ierīces. Daudziem cilvēkiem tā ir svarīga viņu identitātes sastāvdaļa.

Neskatoties uz vēlmi pieskaņot mobilo ierīci savas personības individualitātei, patērētāji tiek ierobežoti ar «viens izmērs der visiem» modeļiem, bet personiskā pielāgošana aprobežojas vien ar vāciņu, zvana signālu un ekrāna fona attēlu izvēli. Modulāro tehnoloģiju pielietojums sniedz viedtālruņiem virzību nākotnē, atgriežot kontroli lietotājam un ļaujot viņam radīt savu personālo ierīci, tādējādi uzlabojot lietotāja izvēli.

Jau šobrīd moduļi tiek plaši izmantoti vairākās jomās, tostarp HD projektoros, personālajos datoros, automašīnās un daudzās citās sfērās. Iespējams, viens no labākajiem modulārās tehnoloģijas piemēriem ir DSLR kamera. Vairumam fotogrāfu ir vairākas lēcas, kuras iespējams mainīt atkarībā no situācijas vajadzībām. Šādas iespējas pakāpeniski ienāk arī viedtālruņu pasaulē.

1. Jauna līmeņa personalizācijas iespējas

Individuālie iestatījumi vienmēr bijuši svarīga viedtālruņu sastāvdaļa, ļaujot lietotājiem personalizēt aplikācijas un operētājsistēmas izkārtojumus. Taču, lai arī cik moderna nekļūtu ierīču programmatūra, to vienmēr apspiedīs pašas ierīces ierobežojumi. Modulārais dizains pilnībā maina mūsu priekšstatu par viedtālruņa personalizāciju – spēju apvienot un savienot individuālas kameras, audio, virtuālās realitātes un citus moduļus, ļaujot lietotājiem pārveidot savus viedtālruņus par profesionālām kamerām, jaudīgiem audio atskaņotājiem vai pat virtuālās realitātes ierīcēm. Tādējādi tiek radīts viedtālrunis, kas ir precīzs viņu kaislību un interešu atspoguļojums.

Foto: Publicitātes foto

Modulāro tehnoloģiju pievilcība ir pieaugusi, jo vairums komponenšu jau pārsniedz vidējā lietotāja vajadzības. Ļaujot izvēlēties, kuru telefona daļu viņi vēlas uzlabot, tādi modulārie viedtālruņiLG G5 sniedz lietotājiem tādu kontroli pār savām ierīcēm, kāda līdz šim vēl nav pieredzēta.

2. Ētiska izvēle

Modulārais dizains ne tikai ļauj lietotājiem pielāgot ierīces savai individualitātei, bet arī piekopt ētiskāku dzīvesveidu. Kad ritenim gadās pārdurt riepu vai gribās izmēģināt citu riepas veidu, to vienkārši nomaina. Tas pats attiecas uz modulārajām ierīcēm - salūzušas detaļas iespējams vienkārši nomainīt, bet citas - uzlabot, ja nepieciešams.

Līdz šim, lai būtiski uzlabotu konkrētas viedtālruņa funkcijas, patērētājiem bija jāgādājas pilnīgi jauna ierīce. Taču lietotājam, kurš vēlas telefonu ar jaudīgu kameru, var nebūt vēlmes arī pēc uzlabotiem tālruņa skaļruņiem un ekrāna. Modulārais dizains atrisina šo problēmu, nodrošinot iespēju vienkārši uzlabot savu kameras moduli, neiegādājoties pilnībā jaunu ierīci un tādējādi nepalielinot pasaules «e-atkritumu» daudzumu.

3. Prasmīgs visās jomās

Lai arī standarta viedtālruņi ir spējīgi veikt plašu uzdevumu klāstu, modulārie viedtālruņi ir pirmie, kas spēj vairākas funkcijas izpildīt izcili un faktiski atrisina kabatas naža dilemmu - radot patiesi personalizētu ierīci, kas spēj izcelties ar plašu funkciju klāstu veiktspēju.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu