Ugunsgrēks nodarījis kaitējumu Okupācijas muzeja ēkas vizuālajam izskatam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Okupācijas muzejā piektdien notikušais ugunsgrēks nodarījis kaitējumu ēkas vizuālajam izskatam, tādēļ jautājums par tā rekonstrukciju būs vēl aktuālāks nekā līdz šim, žurnālistiem sacīja muzeja pārstāve Līga Strazda.

«Ugunsgrēks ir nodarījis kaitējumu ēkas vizuālajam izskatam, jo, dzēšot liesmas, noņemtas vēsturiskās apšuvuma plāksnes,» sacīja Strazda, norādot, ka muzeja ēka ir vēsturiska vērtība. Viņa paskaidroja, ka ēka pamazām gatavota rekonstrukcijai, pamazām demontēta krājuma ekspozīcija, bet nekādi remontdarbi tajā nav notikuši. «Taču tagad jautājums par rekonstrukciju ir acīm redzami aktuāls, māja tā nevar stāvēt,» sacīja Strazda.

Viņa aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka Okupācijas muzeja krājums ugunsgrēkā nav cietis, jo plānotās rekonstrukcijas dēļ muzeja krājums jau iepriekš pārvests uz pagaidu telpām Raiņa bulvārī 7. Tāpat ēkā neesot uzturējušies arī darbinieki. Tādēļ ugunsgrēka dēļ nav nodarīts kaitējums muzeja izstāžu objektiem, kā arī neviens darbinieks neesot cietis. Vienlaikus pagaidām esot pāragri runāt par ugunsgrēka iespējamo cēloni.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Okupācijas muzejā Vecrīgā, kas šobrīd ir slēgts un gaida rekonstrukciju, ir lokalizēts, bet cilvēki negadījumā nav cietuši. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informēja, ka ugunsgrēka degšanas platība bijusi 15 kvadrātmetru.

VUGD pārstāve Viktorija Šembele informēja, ka liesmas tika lokalizētas plkst. 12.25. Izsaukums uz Grēcinieku ielu par to, ka no ēkas jumta nāk dūmi, tika saņemts plkst. 11.30. Dega koka konstrukcija ēkas bēniņos un ārsiena.

Ugunsgrēkam tika izsludināts paaugstinātas bīstamības rangs, tāpēc uz notikumu nosūtītas vairākas glābēju mašīnas, ap septiņām. Notikuma vietā ir ātrā palīdzība un policija. Ātrā palīdzība apstiprina, ka cietušo ugunsgrēkā nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu