Finanšu profesijas "zelta standarts"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Biznesa skola piedāvā sagatavošanās kursus CFA starptautiskajam sertifikācijas eksāmenam.

„Stundu dienā lasīju grāmatas, nedēļas nogalēs - pilnu dienu. Un tā trīs pavasarus pēc kārtas,” gatavošanos CFA jeb Chartered Financial Analyst sertifikācijas eksāmeniem atceras Toms Siliņš, Svedbankas finanšu direktors un valdes loceklis, kas CFA grādu ieguva pirms desmit gadiem. Gatavošanās eksāmeniem prasījusi daudz gan no paša, gan ģimenes. „Tomēr tas bija tā vērts – līdz ar CFA grāda iegūšanu uzreiz nonāc citā līmenī. Tiekoties ar partneriem Londonā vai Ņujorkā, vari runāt vienā valodā, un viņi to redz un novērtē,” stāsta Toms, kas CFA sertifikātu ieguva pašmācības ceļā, bez iespējas par nesaprotamiem jautājumiem konsultēties ar kādu citu.

Tagad šāda iespēja ir – tie, kas vēlas iegūt CFA grādu, pirmā līmeņa sertifikācijas eksāmenam var sagatavoties RTU Rīgas Biznesa skolā. No 2.februāra līdz 23.maijam reizi nedēļā pasniedzēju vadībā secīgi tiks aplūkotas tēmas, kas prasītas eksāmenā, sniegtas atbildes uz jautājumiem un notiks praktiski vingrinājumi eksāmena kārtošanai. Starptautiskais CFA eksāmens notiks 5.jūnijā, un ir iespēja to kārtot arī Rīgā.

Lai iegūtu CFA grādu, secīgi jānokārto trīs līmeņu eksāmeni un jāuzkrāj vismaz četru gadu pieredze lēmumu pieņemšanā saistībā ar finanšu tirgiem. CFA programma tika izveidota 1963.gadā ASV. Tagad tās trijos līmeņos ik gadus eksāmenus kārto vairāk nekā 100 000 kandidātu no 150 pasaules valstīm. Programmas saturs tiek regulāri pārskatīts un atjaunots. „Tā nav akadēmiska programma, CFA sertifikāta ieguvēji ir iesaistīti ikvienā tās solī,” stāsta Roberts Džonsons, CFA Institūta izpilddirektors. Arī Toms Siliņš, kas savas zināšanas un eksāmenu kārtošanas pieredzi nodod tālāk kā RBS CFA kursu pasniedzējs. Vairāk par CFA programmu iespējams uzzināt šeit.

CFA grāda ieguvēji var strādāt un izmantot savas zināšanas gan bankās, brokeru un apdrošināšanas sabiedrībās, gan auditoru un konsultāciju sabiedrībās, pensiju fondos, valdības iestādēs, uzraudzības institūcijās, augstskolās, kā arī jebkura uzņēmuma finanšu vadībā. Programmas uzticība ētikas standartiem un profesionālā izcilība ir iemesls, kāpēc prestižais britu žurnāls The Economist CFA sertifikātu nodēvējis par finanšu profesijas „zelta standartu.”

11.novembrī plkst. 18 Skolas ielā 11 notiks CFA atvērto durvju diena, kuras laikā būs iespēja satikt kursu pasniedzējus, iepazīties ar kursa saturu un saņemt atbildes uz jautājumiem.

Reģistrēšanās atvērto durvju dienai: tālr. 67089800, šeit.

Papildu informācija šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu