Būvkompānija "Merks" nodevusi ekspluatācijā viesnīcu "Elefant Hotel"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada jūlija beigās būvkompānija "Merks" nodeva ekspluatācijā viesnīcu Rīgā, Kalnciema ielā 90.

"Elefant Hotel" ēka būvēta kā mūsdienīga celtne pakava formā ar īpašu dubultstikla fasādi Lielirbes ielas pusē - papildu skaņas izolācijai. Lai saglabātu vēsturiskās apbūves iezīmes Kalnciema ielas pusē, viesnīcas ēkai ir izveidota sarežģīta pāreja no 7 uz 3 stāviem. No būvniecības viedokļa ēka ir sarežģīta - īpaši alumīnija konstrukcija jumtam, kas bija konstruēta dažādās lauztās plaknēs. Kopējā ēkas platība ir 7800 m2. Viesnīcas projekta kopējās investīcijas ir 15 miljoni eiro.

SIA "Merks" valdes priekšsēdētājs Ivars Geidāns uzsver: "Šis objekts bija interesants izaicinājums mūsu kompānijai, jo bija jābūvē ierobežotā teritorijā līdzās citām būvēm, daudz vairāk nekā citos projektos sadarbojāmies ar dizaineriem un projektētājiem, visās niansēs izpildot visas pasūtītāja ieceres. Mums ir patiess gandarījums, ka esam spējuši šo uzdevumu paveikt godam un labā kvalitātē."

Ēkas arhitektūras projektu izstrādājis arhitektu birojs "8 A.M", arhitekti Juris Lasis un Eduards Beernaerts. Dizaina projekta autors ir SIA "Porcelāna Zilonis" arhitekta Agra Padēļa–Līna vadībā.

SIA "Merks" ir vadošā būvniecības uzņēmuma Baltijas valstīs "MERKO Ehitus" meitas uzņēmums Latvijā. 2007. gadu "Merks" noslēdza ar 60,5 miljonus latu lielu apgrozījumu un uzņēmuma pašu kapitālu 19,8 miljonu latu apjomā. 2007. gada beigās "Merks" strādāja 263 darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu