Kurš no "Jaunā viļņa" dalībniekiem ir vistuvāk uzvarai? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ir otrā konkursa diena. Vakar pāris žūrijas locekļi pēc vakardienas koncerta teica, ka otrā konkursa diena varbūt nemaz nav tik būtiska. Svarīgākā un būtiskākā ir trešā konkursa diena, jo tad dalībnieki parāda savu skanējumu. Tā teica gan Raimonds Pauls, gan Nikolajs Baskovs.

Kamēr cilvēku pūļi pulcējas aiz Dzintaru koncertzāles nožogojuma, lai būtu kaut nedaudz tuvāk zvaigznēm, un kuriozs seko kuriozam, konkursa "Jaunais vilnis" dalībnieki pelna pirmo žūrijas atzinību. Visveiksmīgākais pirmajā konkursa vakarā ir Itālijas pārstāvis, kurš ar savu ugunīgo šovu iekvēlināja visu publiku. Viņš ir arī viens no Nikolaja Baskova favorītiem.

Nikolajs Baskovs: "Man patika puisis no Armēnijas, patika itāļa uzstāšanās."

Itālijas pārstāvis atklāja, ka otrajā konkursa dienā dziedās Čelentāno dziesmu, savukārt trešajā dziesmu, ko sarakstījis pats.

Šķiet, ne tik sajūsmināts par ceturto vietu bija mūsu pārstāvis Dons.

Dons: "Es sajutu kā dziedāšanas svētkus un dziedu savam priekam."

Raimonds Pauls: "Man ir sevišķs prieks par Donu. Dons labi uzstājās un ir pirmajā piecniekā. Tagad visu izšķirs nākošās dienas."

Žūrijas locekļi atzīst, ka vērtēt "Jaunā viļņa" dalībniekus ir grūts un subjektīvs uzdevums.

Nikolajs Baskovs: "Ļoti grūti vērtēt, jo kāds vērtē vokālās dotības, kāds cits vērtē uznācienu un saskarsmi ar publiku."

Raimonds Pauls: "Gruzīnu duets dzied lieliski. Tagad ir jau 3 - 4 spēcīgi līderi."

Par veiksmes atslēgu domas dalās. Raimonds Pauls uzskata, uzvarēs ar savu repertuāru un savu seju. Nikolajs Baskovs uzskata, ka pēdējā diena visu izšķirs.

To, kurš vinnēs šajā "Jaunajā vilnī" mēs uzzināsim pirmdien. Bet tagad skaidri zinām tos cilvēkus, kuri ir uzvarējuši "Jaunajā vilnī" iepriekšējos gados. Sergejs Lazarevs ir "Jaunais vilnis 2002" uzvarētājs un ir sajūsmā par "Jauno vilni".

"Jaunais vilnis" nav tikai grūts darbs, bet arī veiksmīgs atspēriena punkts karjerai. Par to ir pārliecinājušies konkursa iepriekšējo gadu laureāti.

Sergejs Lazarevs: "Es esmu laimīgs, ka esmu pats pirmais "Jaunā viļņa" uzvarētājs. Karjera attīstās, es sevi ļoti labi izjūtu kā solists. Jau ceturto gadu esmu solo mākslinieks un otro gadu "Jaunā viļņa" vadītājs."

Andris Ērglis: ""Jaunais vilnis" karjeru izmainīja mega ļoti. Ja pirms tam par Andri Ērgli nezināja neko, tad pēc "Jaunā viļņa" par Andri Ērgli zināja it visu."

Poļina Gagarina: "Ļoti palīdzēja, labs tramplīns, kā ceļazīme karjerai."

Jānis Stībelis: "Protams, šim festivālam bija spēcīga nozīme, jo mani uzaicināja pēc tam piedalīties vairākos televīzijas šovos."

Irina Dubcova: "Es ieguvu kolosālu pieredzi."

Par Krievijas tirgus iekarošanu Intaram Busulim ir tālejoši plāni. "Tautas balsij" viņš atklāja, ka iespējams sāks sadarbību ar kādu slavenu Krievijas producentu.

Raimonds Pauls uzskata, ka svarīgākais, ko konkurss dod dziedātājiem, ir atpazīstamība. Pilnīgi skaidrs, ka visslavenākais šobrīd ir Dima Bilans, lai gan pašā pirmajā konkursā viņš ieguva 4. vietu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu