Valdība neplāno progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanu (479)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Progresīvā ienākuma nodokļa ieviešana pašlaik netiek izskatīta, atzinis premjers Valdis Dombrovskis. Lai gan vienošanās ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) un citiem starptautiskajiem aizdevējiem paredz pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un citu nodokļu paaugstināšanu, valdības pašlaik sagatavotie priekšlikumi ietver nepieciešamo budžeta deficīta samazinājumu arī bez šiem pasākumiem, ziņo Latvijas radio.

Ja valdība spēs vienoties un rīt akceptēs nākamā gada budžeta paketi, kas paredz budžeta konsolidācijas pasākumus 500 miljonu latu apmērā, papildu budžeta samazinājumi nākamgad nebūs nepieciešami, tā Latvijas radio uzsvēra finanšu ministrs Einars Repše. Viņš pauda neapmierinātību ar Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna darbu.

Einars Repše iesaka Dzintaram Jakānam pārdomāt karjeru un nopietni pievērsties nodokļu iekasēšanas uzlabošanai. Finanšu ministrs arī atzīst, ka neesot apmierināts ar VID īstenoto personāla politiku.

Latvijas radio raidījumā „Krustpunktā” Einars Repše pieļāva iespēju, ka varētu atstādināt Dzintaru Jakānu no amata, taču tas būšot atkarīgs no viņa darba.

Finanšu ministrs arī pauda aizdomas, ka divu žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefonsarunu noklausīšanās skandālā iesaistīto Finanšu policijas darbinieku atbrīvošana no amata VID ir apzināti noformulēta ļoti nemākulīgi, lai vēlāk viņi varētu iesniegt sūdzību, apstrīdēt lēmumu un atkal ieņemt agrākos amatus.

Vienīgais cilvēks Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) struktūrās, kurš šajā lietā patiešām zaudēja darbu, bija izmeklētājs, kas sadarbojās šīs telefonsarunu lietas izmeklēšanā un faktiski atzina savu vainu. Finanšu ministrs Einars Repše intervijā raidījumā „Krustpunktā” netieši ļāva noprast, ka pašreizējā VID vadība, iespējams, pat ļoti apzināti „piesedz” likumpārkāpējus.

Komentāri (479)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu