Medijos un internetā šogad visbiežāk pieminēts Džobss

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Interneta vietnēs un drukātajos medijos šogad visbiežāk pieminēts informācijas tehnoloģiju giganta "Apple" līdzdibinātājs Stīvs Džobss, kurš oktobrī nomira, zaudējot cīņu ar aizkuņģa dziedzera vēzi, liecina mediju monitoringa kompānijas "Global Language Monitor" (GLM) apkopotie dati.

Apkopojot datus par dažādos medijos un sociālo komunikāciju vietnēs pieminētajām personām un aktuāliem notikumiem, GLM saraksta virsotnē nonācis Džobss, kas otrās vietas ieguvēju apsteidz par 30%.

Otrs biežākais pieminētais personāžs ir šogad nogalinātais teroristu līderis Osama bin Ladens, bet trešajā vietā ierindojas Japānas trīskāršās katastrofas - zemestrīces, cunami un kodolkrīzes - epicentrs Fukušima.

Starp desmit visvairāk pieminētajiem personāžiem ir arī Ķīnas prezidents Hu Dziņtao, Lielbritānijas prinča Viljama jaunlaulātā sieva Keita Midltone, gāztais Lībijas līderis Muamars Kadafi un Krievijā lidmašīnas avārijā bojā gājusī hokeja komanda "Jaroslavļ Lokomotiv".

2011.gadā internetā un medijos visvairāk pieminētie personāži un nosaukumi:

1. Stīvs Džobss;

2. Osama bin Ladens un ASV pretterorisma vienība "SEAL Team Six", kas veica teroristu līdera likvidācijas operāciju;

3. Fukušima;

4. Muhameds Buazizi - tunisiešu augļu tirgotājs, kurš 17.decembrī Sidi Buazidas pilsētā pašaizdedzinājās un pēc divām nedēļām slimnīcā mira. Viņa rīcība Tunisijā izraisīja tautas sacelšanos - tās rezultātā tika gāzts prezidenta Zina el Abidina ben Ali režīms. Nemieru kustība strauji pārņēma vairākas arābu pasaules valstis, aizsākot tā dēvēto Arābu pavasari.

5. Ķīnas prezidents Hu Dziņtao;

6. Keita Midltone;

7. Muamars Kadafi;

8. ASV prezidents Baraks Obama;

9. PIIGS - abreviatūra no ekonomiskās krīzes smagi skarto eirozonas valstu Portugāles, Īrijas, Itālijas, Grieķijas un Spānijas pirmajiem burtiem;

10. "Jaroslavļ Lokomotiv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu