Dombrovskis turpinās sarunas par valdības veidošanu (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) šodien turpinās sarunas par koalīcijas veidošanu no apvienības "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, dalībai koalīcijā jau iepriekš piekritusi ZZS, bet vakar Dombrovska piedāvājumam atbalstu pauda arī VL-TB/LNNK valde. Ja minētās partijas izveidotu koalīciju, tad tai Saeimā būtu 63 deputātu mandāti.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne aģentūru LETA informēja, ka plkst.10 "Vienotība" tiksies ar ZZS, bet uzreiz pēc tam, plkst.11, paredzēta tikšanās ar VL-TB/LNNK pārstāvjiem. Ar abiem potenciālajiem partneriem koalīcijā "Vienotība" nolēmusi tikties atsevišķi, nevis kopīgā sanāksmē.

Jau ziņots, ka, piedāvājot partijām sadarboties koalīcijā, Dombrovskis izvirzīja nosacījumus, ka jautājumi, kas saistīti ar Satversmi, Valsts valodas likumu un citi, koalīcijā tiks pieņemti pēc vienprātības principa, kā arī partijas nevirzīs iniciatīvas, par ko nav panākta vienošanās, piemēram, par izglītības politikas pamatnostādnēm un repatriācijas jautājumiem.

Pirms ministru kandidātu izvirzīšanas "Vienotība" vispirms vēlas uzklausīt savu koalīcijas partneru intereses.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu