Iezīmējas partiju virzītie ministru kandidāti (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) arī jaunajā valdībā no pašreizējiem ministriem virzīs zemkopības ministru Jāni Dūklavu, labklājības ministru Uldi Auguli un vides ministru Raimondu Vējooni. Tupretī citiem ministru krēsliem ZZS virzīšot jaunus kandidātus.

To Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kas notiek Latvijā?" atzina ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka šie ministri arī 10.Saeimas vēlēšanās tikuši atzinīgi novērtēti vēlētāju balsojumā, tādēļ varētu turpināt pildīt ministra pienākumus.

Nacionālā apvienība tieslietu ministra amatam virzīs Gaidi Bērziņu, izglītības ministra krēslam - nozares profesionāli

Ja Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK iekļausies valdošajā koalīcijā, tad tieslietu ministra amatam virzīs "tēvzemieti" Gaidi Bērziņu, bet izglītības ministra krēslam - profesionāli. To Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "100.pants" trešdien pavēstīja viens no "Visu Latvijai!" līderiem Imants Parādnieks.

Viņš uzsvēra, ka izglītības ministra krēslam apvienībai padomā esot nozares profesionālis. Šī cilvēka vārdu gan Parādnieks pagaidām atturējās nosaukt, norādot, ka uz šo krēslu kandidāti esot arī "Vienotībai" un Zaļo un zemnieku savienībai.

"Bet mums ir profesionāls cilvēks un ir komanda, kas ir ārpussistēmas profesionāļi, kuri ir gatavi nopietni pie šīs jomas strādāt, lai reāli tiktu ieviestas strukturālas reformas," klāstīja "Visu Latvijai!" līderis.

Parādnieks tāpat atzina, ka valdībā viņa pārstāvēto politisko spēku acīmredzot vēlas redzēt tikai daļa no potenciālajiem sadarbības partneriem. Tomēr pozitīvi noskaņoto vidū, viņaprāt, ir arī premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks", "Vienotība").

"Ir viena daļa, kas vēlas redzēt, ir viena daļa varbūt, kas īpaši ieinteresēti nav. (..) Es zinu, ka daudzi cilvēki, konkrēti Dombrovska kungs izskatās, ka ir ieinteresēts, lai mēs atrastu šos kompromisus," norādīja "Visu Latvijai!" pārstāvis.

Jau vēstīts, ka Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" ceturtdien valdes sēdē lems par dalību koalīcijā un valdībā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu