Par ko tu domā mīlējoties? (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Nav nekā ļaunāka par apjausmu, ka intīmā brīdī ar mīļoto vīrieti tev prātā piepeši iešaujas… priekšnieks. Kāpēc seksa laikā tavā galvā iezogas visnepiemērotākie cilvēki, un kā viņus no turienes izdzīt?

Par to, ko tu dari savā guļamistabā, nevienam nav nekādas daļas. Te noteicēji esat tikai tu un tavs vīrietis. Vismaz tā tam vajadzētu būt. Tad kāpēc visintīmākajos mirkļos tavas domas mēdz aizklīst pie citiem cilvēkiem – draudzenēm, vecākiem, bijušajā vai pat bosa?

“Visi cilvēki, kurus mēs pazīstam, mūs kaut kā ietekmē,” skaidro seksoterapeite un grāmatas The Adventurous Lover autore Sūzena Kiljama. “Vecāki, draugi, kolēģi un bijušie mīļākie – tie visi var ietekmēt tavu seksa dzīvi.”

Un tas ne vienmēr ir slikti. Patiesībā tu no viņiem vari gūt pozitīvu mācību, lai mainītu savu intīmo dzīvi un gūtu jaunu erotisko pašapziņu.

Tavs pirmais mīļākais

Neatkarīgi no tā, vai nevainības zaudēšana tev bija brīnišķīga vai ne tik laba pieredze, pirmie seksuālie piedzīvojumi ir ārkārtīgi noturīgi. Būdama nepieredzējusi, tu toreiz droši vien pārāk nepūlējies koncentrēties uz savu baudu un nesaprati, ka sava ķermeņa un vajadzību izzināšanai ir nepieciešams laiks. Tas nozīmē, ka tavs pirmais mīļākais joprojām var vairot tavu seksuālo pasivitāti. Un pat pēc vairākiem gadiem viņš var apdraudēt tavu seksa dzīvi.

Izmet viņu no gultas. Ja tavs Pirmais sēž tavās smadzenēs (un gultā), padomā par to, ko tu patiešām vēlies. Nevis – ko toreiz gribējis viņš. Tagad tev varbūt ir daudz lielāka seksuālā pieredze, tomēr dziļi sirdī tu joprojām baidies, ka tavu pašreizējo partneri neinteresē, vai arī tu gūsti baudu. “Svarīgi ir sadzirdēt savu iekšējo balsi,” saka Sūzena Kiljama, “un atceries, ka tev ir visas tiesības piepildīt savas seksuālās vajadzības.”

Palieciet divatā. Ļauj mīļotajam pieskarties tev visās vietiņās, lūdz, lai viņš variē glāstu veidu un stiprumu. Kad neko nejūti, saki “auksts”, kad jūti uzbudinājumu, saki “siltāks”. Bet, kad tu no iekāres locies, saki “karsts!”. Šādi tu spēsi koncentrēties uz savām vēlmēm.

Tava labākā draudzene

Tas, ka jūs ar draudzenēm runājat par seksu, ir labi. Tomēr šī informācija var tevi ne tikai iedrošināt, bet arī likt justies nepilnvērtīgai. Piemēram, ja viņai “mežonīgs” sekss ir biežāk nekā tev. “Mēs bieži salīdzinām sevi ar cilvēkiem, kuri mums ir tuvi,” saka Sūzena Kiljama. “Ja tava seksa dzīve ar kaut ko atšķiras, tu sāc justies nedroši.” Rezultātā tu sāc apšaubīt savas patiesībā gluži normālās attiecības.

Izmet viņu no gultas.Pajautā sev, kāpēc tev tik bieži jādomā par draudzenes intīmo dzīvi. Vai viņai ir lielāka pieredze, vai arī viņa ir tava mēraukla tam, kas ir pieņemami un kas ne? Abos gadījumos tas tevi sasaista un mīlējoties tu jūties kā žūrijas priekšā. “Nav nekā slikta būt informētai par citu cilvēku pieredzi un pārrunāt savējo ar uzticamiem draugiem,” saka Cosmo seksa eksperte Reičela Morisa. “Taču cilvēki par seksu ne vienmēr runā taisnību – arī viņiem var būt savi kompleksi.”

Palieciet divatā. Uzrakstiet katrs trīs fantāzijas. Pa kārtai nolasiet tās otram un iztēlojieties notiekošo realitātē. Tevi neviens netiesās, turklāt tas ir pilnīgi privāti.

Tavi vecāki

Ja starp taviem vecākiem nav valdījusi emocionāla tuvība un ja mamma un tētis attieksmē pret seksa tēmām bijuši izvairīgi vai negatīvi, tas tevi noteikti ir ietekmējis. “Tevi, iespējams, mulsina fiziska intimitāte,” skaidro Reičela Morisa. “Tev var sagādāt grūtības atšķirt mīlošu pieskārienu no seksuālas tuvošanās, tāpēc attiecībās iespējami pārpratumi.”

Izmet viņu no gultas. Svarīgi atcerēties, ka šīs ir tavas attiecības, nevis vecāku. Tāpēc, ja nevēlies atdarināt viņu laulību, uztver to kā piemēru, kā nevajag darīt. Attīsti pati savas “seksuālās vērtības” – piemēram, kaisli, drošību un tuvību, un padomā, vai tas viss tev jau ir. Ja nav, parunā par to ar savu partneri.

Palieciet divatā. Spēlējiet metamo kauliņu spēli. Ņem divus kauliņus – viens apzīmēs sešas dažādas vietas jūsu mājās, bet otrs – sešas dažādas darbības (ātrais sekss, misionāru poza, orālais sekss utt.). Vienīgais noteikums ir izpildīt tieši to, kas izkrīt. Šādas rotaļas atbrīvos jūs no iesīkstējušās idejām par to, kas ir “pieņemami”.

Tavs nesenais bijušais

Vismazāk tu gultā gribi domāt par savu bijušo. Taču, ja sekss jums bija kļuvis par problēmu (kā tas parasti notiek attiecību beigās), negatīvo pieredzi nav viegli aizmirst. “Intīma tuvība dara mūs ievainojamus, tāpēc, ja kaut kas noiet greizi, ir grūti atkal justies seksīgai,” komentē Reičela Morisa.

Izmet viņu no gultas. Atceries iemeslu, kādēļ jūs izšķīrāties. Tas nebija tāpēc, ka tu esi slikta gultā. “Sekss ir attiecību barometrs,” saka seksoloģe un grāmatas Friendly Fetish autore Emīlija Daberlija. “Ja sekss kļūst nebaudāms, parasti tam ir citi, emocionāli nomācoši iemesli. Tāpēc dod sev laiku, lai tiktu tam pāri, pirms ļaujies jaunām attiecībām. Skaties uz to kā uz iespēju atgūt savu seksuālo pašapziņu. “Nebaidies jautāt jaunajam partnerim, ko viņš vēlas,” saka Emīlija Daberlija. “Tikai runājot par to, jūs uzzināsiet, kas otram patīk.”

Palieciet divatā. Atjaunojiet tuvību ar acu kontaktu. Pētījumi rāda, ka skatīšanās acīs seksa laikā stimulē oksitocīna izdalīšanos organismā. Jātnieces pozā tu vari skatīties viņam acīs, kamēr abi beidzat reizē – tas ir spēcīgs emocionāls pārdzīvojums.

Tavs priekšnieks

Tavs boss noteikti ir pēdējais cilvēks, par kuru tu vēlētos domāt seksa laikā, bet, ja tev pa galvu jaucas darbs, viņš agri vai vēlu tev parādīsies. “Darbs var neglābjami ietekmēt tavu seksa dzīvi, ja vien tu ļausies,” saka Reičela Morisa. “Nav viegli atslēgties un ļauties kaislei.” Pētījumi rāda, ka sievietēm ir grūtāk sasniegt orgasmu, ja viņas jūtas norūpējušās.

Izmet viņu no gultas. “Atrodi iespēju pēc darba veltīt laiku sev,” iesaka Emīlija Daberlija. Ja darbā ir problēmas, negaidi, ka spēsi kļūt par seksa dievieti. “Ļaujies skūpstiem, bet nepiespied sevi mīlēties,” viņa iesaka. Pāri, kuri bieži skūpstās pat bez mīlēšanās, kopā ir ilgāk nekā pāri, kuriem ir regulārs sekss, bet kuri iztiek bez skūpstiem.

Palieciet divatā. Novelc skaidru robežu starp darbu un mājām un izmazgā savu priekšnieku ārā no galvas – vārda tiešā nozīmē. Vakarā ieej dušā vai vannā kopā ar mīļoto. Iededz sveces, ielej vīnu un ļauj viņam sevi maigi noberzt ar sūkli, iztēlojoties, kā visas tavas raizes tiek aizskalotas. Tu pat nemanīsi, kā domas no darba būs pievērsušās kam patīkamākam.

3 tēli, kuriem nedrīkst ļaut ielavīties tavā gultā

1. Tava vīrieša tēvs. Lai cik viņš nebūtu seksīgs, domas par viņu radīs vienas vienīgas nepatikšanas. 2. Puisis, ar kuru tu gribēji precēties, kad tev bija 15. Klau, tiec taču beidzot tam pāri! 3. Doktors Hauss vai kāds cits varonis no seriāla, kuru baidies palaist garām. Vai tiešām sekss ir tik garlaicīgs?

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu