Belēvičs: Apinis, iespējams, apvainojies par nevirzīšanu uz Stradiņa slimnīcas vadību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis aktīvi iebilst pret veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) reformām, jo, iespējams, viņa kandidatūra netika virzīta uz Paula Stradiņa slimnīcas vadību.

Belēvičs šorīt intervijā LTV raidījumā «Rīta Panorāma» atzina, ka biedrība un tās vadītājs iebilst pret visām ministrijas īstenotajām reformām, kam par pamatu ir aizvainojums, ka viņa kandidatūra netika virzīta uz Stradiņa slimnīcas vadību.

«Skumji, ka Apinis ir izvēlējies šādu taktiku, lai gan ir saprotams ir arī viņa aktivitātes pieaugums, proti, viņam atkārtoti jākļūst par biedrības vadītāju,» sacīja Belēvičs.

Jau ziņots, ka Apinis ir liels pretinieks ministrijas centieniem jautājuma sakārtošanā, kas būtu attiecināms uz medicīnas studentiem, proti, ka rezidentūras beigušajiem jaunajiem ārstiem trīs gadus būtu jāstrādā reģionālajās ārstniecības iestādēs.

Apnis šos ministrijas centienus nosaucis par neiespējamiem, jo tie ārstu noliek dzimtcilvēku stāvoklī.

Viņš norādīja, ka vēl nav iepazinies ar jauno plānu, bet pauda, ka šāds regulējums tik un tā nav un nebūs konstitucionāls un kopumā Belēvičs pats paliek rezidentiem parādā, nevis otrādi.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu