«Facebook» izveidos speciālu pogu ziedojumiem cīņai pret Ebolas vīrusu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kompānija «Facebook» plāno izveidot speciālu pogu, kas ļaus sociālā tīkla lietotājiem vieglāk ziedot organizācijām, kuras cīnās ar Ebolas vīrusa epidēmiju Rietumāfrikā.

Ziedot būs iespējams tādām organizācijām kā «International Medical Corps», «Save the Children» un Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness starptautiskajām federācijām (IFRC).

«Krīzes laikos cilvēki griežas «Facebook», lai uzzinātu, kas notiek, dalītos ar savu pieredzi un piedāvātu atbalstu,» teikts «Facebook» paziņojumā.

Tajā norādīts, ka organizācijas jau izmanto sociālo tīklu līdzekļu vākšanai, bet kompānija vēlas «palielināt šos aicinājumus rīkoties un palīdzēt organizācijām palielināt informētību un tieši sasaistīties ar cilvēkiem visā pasaulē».

Ziedojuma poga ļaus «Facebook» lietotājiem pa tiešo nosūtīt naudu vienai no trim organizācijām.

«Facebook» norādīja, ka sadarbojas arī ar ANO Bērnu fondu (UNICEF), lai Ebolas vīrusa skartajās valstīs un kaimiņvalstīs izglītotu cilvēkus par saslimšanas simptomiem un ārstēšanu.

Uzņēmums arī paziņoja, ka sadarbosies arī ar nevalstisko organizāciju «NetHope», lai ar saviem sociālā tīkla pakalpojumiem atbalstītu palīdzības organizācijas darbiniekus Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē.

«Facebook» dibinātājs Marks Cukerbergs pagājušajā mēnesī paziņoja, ka kopā ar sievu ziedos 23 miljonus dolāru, lai palīdzētu ASV centienos savaldīt Ebolas epidēmiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu