Starp "Lido" kreditoriem ir arī "Spices" īpašnieks (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tiesisko aizsardzību prasošais ēdināšanas uzņēmums "Lido" aizņēmies naudu arī no tirdzniecības kompleksa "Spice" īpašnieka SIA "Tirdzniecības centrs Pleskodāle" ("TC Pleskodāle"), liecina SIA "Lido" 2009.gada pārskats.

Savulaik, veidojot ģimenes atpūtas vietu un bistro "Lido Spice", tika dibināts uzņēmums SIA "Autodroms", kurā pa 50% kapitāldaļu piederēja "TC Pleskodāle" un "Lido". 2008.gada martā "Lido", izpērkot otra īpašnieka daļu, kļuva par 100% "Autodroma" īpašnieku. Vēlāk šis uzņēmums tika pievienots "Lido", kas tādējādi arī pārņēma "Autodroma" aizņēmumus no "TC Pleskodāle".

Pagājušā gada beigās "Lido" parādsaistības pret "TC Pleskodāle" bija 329 172 lati. Šā aizņēmuma atmaksas termiņš ir 2013.gada 31.decembris, un tā nodrošinājums - "Lido" iekārtas, kas saistītas ar šo finansējumu.

Tirdzniecības kompleksa "Spice" direktore Iveta Lāce biznesa portālam "Nozare.lv" pauda pārliecību, ka "Lido" grūtības ir īslaicīgas un tās tiks pārvarētas. Viņa gan nekomentējot abu uzņēmumu līgumsaistības un darījumus, kam piemēroti strikti konfidencialitātes nosacījumi.

""Lido" un Gunārs Ķirsons ir labi mūsu biznesa partneri, ar kuriem mums ir izveidojušās ilgtermiņa veiksmīgas biznesa attiecības. "Lido" ir viens no tautā mīlētākajiem un spēcīgākajiem Latvijā radītajiem zīmoliem, un tādējādi tas ir arī vērtīgs uzņēmuma nemateriālais aktīvs. Ķirsona kungs ir viens no ievērojamākajiem un talantīgākajiem Latvijas uzņēmējiem. Esam pārliecināti, ka "Lido" grūtības ir īslaicīgas un tās tiks pārvarētas," sacīja Lāce.

Tirdzniecības kompleksa "Spice" apgrozījums pērn sasniedza 71,7 miljonus latu. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Spice" īpašnieks ir "TC Pleskodāle", kura 75% kapitāldaļu pieder AS "E.L.L. Kinnisvara", bet 25% - "Tristafan OU".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu