Kam pieder mūsu balkoni?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kurzemes Vārds

Ieradās iedzīvotāji no Klaipēdas ielas 108. Viņi tur saimnieko paši – atdalījušies no namu pārvaldes. Un tagad četri no šīs biedrības neapmierināti ar valdes darbu un vairākuma viedokli. Bet problēma ir tāda, ka šiem četriem ir aizstikloti balkoni, un no arhitektoniskā vai estētiskā redzes viedokļa tas nekur neder.

Principā šeit nekā jauna nav, šī tēma laiku pa laikam jau iztirzāta, tikai neviens nav izmantojis varu. Bet šeit, šķiet, ķērušies vērsim pie ragiem. Dots rīkojums līdz 1.jūnijam ieviest kārtību. Bet par to rakstām vispirms tāpēc, ka šis gadījums var kļūt par sava veida precedentu, sniega piku, kas lavīnveidīgi mudinās mūs ieviest kārtību visā pilsētā.

Kaut arī viss nebūt nav vienkārši, cilvēki tērējuši naudu, bet darbu veikušas firmas, kas par to maksājušas arī valstij nodokļus. Firmām taču, jādomā, vajadzētu zināt, ko var pārbūvēt namā un ko nevar, kam nepieciešama atļauja. Kad šo rindiņu autoram mainīja logu rāmjus, tad šī pakalpojuma sniedzēji tūdaļ pat izvirzīja stingras prasības: lūk, tā un ne savādāk! Neviens savulaik īrniekus Klaipēdas ielas 108.namā ne par ko nav brīdinājis. Tagad viņi gaida, kad piebrauks autopacēlājs un kārtības censoņi ķersies klāt pie viņu balkoniem no ārpuses. Ko darīt?

Viņi bija Būvvaldē. Tur pateica, ka risinot daudz nopietnākas problēmas un ar sīkumiem vispār neesot laika noņemties. Nav laika – to varam gan iedomāties, bet vajadzēja taču agrāk izsūtīt brīdinājumus, sak, mēs sākam visus namus piemērot vienam standartam. Ja spriežam vēl tālāk, tiesiskajā plaknē, tad var pārmest arī biedrībai, kas pārņēma namu – vajadzēja to pieņemt tādā izskatā, kā pienākas! Vajadzēja skatīties. Tad "Vecliepāja" arī būtu risinājusi šo kutelīgo jautājumu.

Īrnieki atsaucās uz Ventspils pieredzi. Jā, tur ar balkoniem nekad nav bijis nekādu problēmu. Kad padomju varai pienāca gals, kārtība saglabājās un pastāv līdz šim brīdim – apskaust var. Ko tad? Varbūt tagad pieprasīt kompensāciju?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu