Veiktas izmaiņas brīvostu valdēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdība šodien nolēma veikt izmaiņas Rīgas un Ventspils brīvostu valžu sastāvā. Ekonomikas ministra izvirzītais pārstāvis Artis Stucka atbrīvots no darba Rīgas brīvostas valdē. Viņa vietā ostas valdē iecelts Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Viņš varēs apvienot abus šos amatus un saglabās arī citus amatus, paliekot Valmieras pilsētas kapitāldaļu turētājs SIA «VTU Valmiera» un SIA «Vidzemes slimnīca».

Stucka saglabājis vietu Rīgas brīvostas valdē, bet turpmāk tajā pārstāvēs Satiksmes ministriju. Savukārt Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš no šī amata atbrīvots.

Ozoliņš iecelts Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā, kur viņš turpmāk pārstāvēs Satiksmes ministriju. Līdz šim Ventspils brīvostas valdē Satiksmes ministriju pārstāvēja Ozoliņa vietniece Džineta Innusa, kuru valdība no šī amata šodien atbrīvoja.

Ekonomikas ministrijas pārstāvis Ventspils brīvostas valdē Gatis Ābele zaudējis šo amatu, bet viņa vietā Ventspils brīvostas valdē kā Ekonomikas ministrijas pārstāvis šodien iecelts Gatis Eglītis, kuram atļauts saglabāt arī ekonomikas ministra ārštata padomnieka statusu ekonomikas jautājumos.

Amatu Ventspils brīvostas valdē zaudējusi arī Finanšu ministrijas pārstāve Sandra Bukane, un viņas vietā iecelts Finanšu ministrijas pārstāvis, bijušais Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs.

Iepriekš bija plānots, ka valdība šodien no darba Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdē atbrīvos Beinaroviču un viņa vietā kā Ekonomikas ministrijas pārstāvi iecels Māri Drobiševski. Taču par Drobiševska iecelšanu Liepājas SEZ valdē valdība lems nākamnedēļ, jo Liepājas pilsētas dome pauda vēlmi rūpīgāk izanalizēt piedāvāto kandidatūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu