Rīgas Centrāltirgū būs iespaidīgas pārmaiņas (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Rīgas Centrāltirgus ar 90 gadu senu vēsturi drīzumā piedzīvos grandiozas pārmaiņas. Savulaik modernāko un slavenāko tirgu pasaulē gatavojas atkal pārveidot par mūsdienīgu un ērtu iepirkšanās vietu vietējiem pircējiem, kā arī pievilcīgu pilsētas apskates vietu tūristiem. Dārzeņu paviljonā šobrīd norit vērienīgs remonts, lai to varētu atklāt pircējiem jau oktobrī.

Sāk ar dārzeņu paviljonu

Rekonstrukcija Rīgas Centrāltirgū nav veikta vairākus gadu desmitus, tādēļ lielās pārmaiņas izmaksās vairākus miljonus latu. Šobrīd apmeklētājiem ir slēgts dārzeņu paviljons, ko cītīgi remontē.

Pagaidām laika apstākļi ir samērā vasarīgi, tomēr tirgotāji cerot pēc iespējas ātrāk – līdz ar rudens salnām – tikt zem jumta. Pagaidām viņi labprāt savus dārzeņus tirgo ārpusē zem klajas debess, taču, kļūstot vēsākam, daudzi gatavi tirgošanos pārtraukt. Tirgotājs Igors uzsver: „Mēs ceram, ka tiksim tur, runā, ka 28.oktobrī paviljonu atvērs tirdzniecībai.”

Tomēr Centrāltirgus atjaunošanu pamatīgi kavējot dažādas juridiskās procedūras - nepilnības normatīvajos aktos. LNT ziņas ceturtdien informēja, ka tirgus paviljonu rekonstrukciju veic pa posmiem, lai remontu neaizkavētu neveiksmīgi īstenotā iepirkuma procedūra.

Pārmaiņas realizēs 1,5 gadu laikā

Paredzēts, ka tirgū rekonstruēs arī citus paviljonus, pilnveidos Nakts tirgus darbību, izbūvēs plašu autostāvvietu un izveidos Informācijas centru. Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš atzīst: „Visas pašreizējās bleķa būdas un rūpniecības preču tirgus, kas ir uz ielām, būs ciet un prom tuvākā pusotra gada laikā. Tirgotājiem būs labāki darba apstākļi un mums papildus atbrīvosies teritorija autostāvvietai, kā arī Nakts vai Zaļajam tirgum.”

Ar gaidāmajām pārmaiņām Rīgas Centrāltirgū ceturtdien iepazīstināja arī Rīgas domes vadību. Paši Centrāltirgus tirgotāji LNT ziņām atzinuši, ka cerot uz tirgus sakārtošanu, taču pagaidām vēl lielas pārmaiņas neesot manījuši, vienīgi - tas esot kļuvis mazliet tīrāks un kārtīgāks. Plānots, ka oktobrī durvis vērs dārzeņu paviljons, savukārt pārējie darbi notiks tuvākajā laikā noteiktā secībā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu