Juristu birojs mēģina reģistrēt SIA nosaukumu no 25 vārdiem (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazīstamajai juridisko pakalpojumu sniedzējai SIA "Heidelberga" atteikta nosaukuma maiņa uz ļoti īpatnēju 25 vārdu salikumu, šodien raksta laikraksts "Dienas Bizness".

"Viss mainījies skaļi klusēja migla virs pļavām aiz upes un jenotiņš to sajuta tik skaidri ka aizrāvās elpa un nosvīda uz ceļgaliem rātni uzliktās ķepiņas" (saīsinot - VMSKMVPAUUJTSTSKAEUNUCRUĶ) - šādu nosaukumu Uzņēmumu reģistrs (UR) atteicās piereģistrēt.

"Heidelbergai" pagājušā gada nogalē tika paskaidrots: izvēloties nesamērīgi garu firmas nosaukumu, komersants rīkojas nesaprātīgi un nerēķinās ar citu personu interesēm, pārkāpjot Civillikuma 1.pantā noteikto labticības principu.

VMSKMVPAUUJTSTSKAEUNUCRUĶ no valodas viedokļa uzskatāma par bezinterpunkcijas teksta fragmentu (asociatīvās dzejas vārsmojumu verlibrā) un neatbilst nosaukuma skaidrojumam - tā, atsaucoties uz Valsts valodas centra skaidrojumu, atteikumu pamato UR.

Kā raksta "Dienas Bizness", tajā pašā laikā jāatceras, ka Komerclikuma normas neregulē komersanta firmas nosaukuma garumu.

"Heidelbergas" līdzīpašnieks, jurists Arnis Nīcgalis laikrakstam noliedza, ka nosaukums saturētu kādu šifrētu vēstījumu.

"Mūsu ikdiena ir pietiekoši sausa, kāpēc to neizskaistināt," garo nosaukumu aizstāvēja Nīcgalis. "Garo nosaukumu lietosim saskarsmē ar personām, kurām pret to nav iebildumu."

Jauns nosaukums bijis nepieciešams, lai sniegtu no juridiskajiem atšķirīgus pakalpojumus, konkrētāk - nomas pakalpojumus. Šādu nomnieku esot desmit, bet sīkāku informāciju Nīcgalis nesniedza.

"Heidelberga" turpinās konsultēt par juridiskajiem jautājumiem, bet ar iznomāšanu nodarbosies SIA "Migla virs pļavām". Šis uzņēmums reģistrēts jau 1995.gadā, tā īpašnieki ir Nīcgalis un viņa ilggadējā kolēģe Māra Zepa, liecina "Lursoft" dati.

SIA nosaukums, izrādās, ir citāts no Edgara Krasta esejas "Rudens". Tās galvenais varonis ir jenotiņš, kurš iepriekš uzskatīts par palaidnieku, nolēmis laboties, bet meža zvēri viņam nenotic.

Laikraksts sazinājies ar "Heidelbergas" otru īpašnieku, valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Kvēpu, kurš patlaban apsūdzēts tā saucamajā digitalizācijas lietā un bijis ierauts arī Ventspils tranzītkarā. Viņam "jenotiņu" pieminēšana izsauca ilgus smieklus. Arī viņš neapstiprināja pieņēmumu, ka garais vārdu virknējums varētu saturēt kādu šaurākam personu lokam skaidru mājienu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu