Vilks: konsolidācija jāveic 100-150 miljonu latu robežās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Darbs pie nākamā gada valsts budžeta būs jāvirza samērā strauji, lai 6.decembrī tas tiktu iesniegts parlamentā, sacīja finanšu ministra amatam virzītais un esošais ministrs Andris Vilks (V).

Nepieciešamais konsolidācijas apjoms vēl tiks saskaņots ar starptautiskajiem aizdevējiem, kuri Latvijā ierodas šīs nedēļas beigās, tomēr, pēc Vilka aplēsēm, nepieciešamā konsolidācija būs pa vidu starp 100 līdz 150 miljoniem latu.

Vilks apliecināja, ka lielākā daļa konsolidācijas tiks veikta tieši uz izdevumu pozīcijām un jau nākamajā nedēļā valdība sāks konkrētas diskusijas. Līdz tam sarunās ar aizdevējiem Latvijas puse vēl mēģinās pārliecināt par lielāku nodokļu iekasēšanas prognožu ņemšanu vērā gan attiecībā uz šo gadu, gan nākamo. Tas būs noteicošs arī nepieciešamā konsolidācijas apjoma definēšanā.

Nodokļu iekasēšana patlaban ir virs plāna, un par attiecīgu prognožu pārskatīšanu būs jāpārliecina arī aizdevēji, norādīja Vilks.

Darbam jau savā otrajā valdībā Vilks kā mērķi ir izvirzījis pietiekami īsā laikā atjaunot Latvijas kredītreitingus, kas ir būtiski arī dēļ plāniem nākamgad izlaist kārtējo eiroobligāciju laidienu, ar kurām finansēt aizdevuma atdošanu.

Mērķis būšot arī nākamgad uzrādīt nodokļu iekasēšanas izaugsmi un ēnu ekonomikas daļas mazināšanu. Tāpat nemainīga palikšot Latvija virzība uz eirozonu un Māstrihtas kritēriju nodrošināšana.

Kā vēl vienu sava darba mērķi Vilks izvirzījis nodrošināt tādu situāciju un vidi, kurā investoriem nerodas lieki jautājumi par Latviju.

LETA jau ziņoja, ka pēc vairāk nekā mēnesi ilgušām smagām sarunām par koalīcijas veidošanu Saeima šodien lems par Valda Dombrovska (V) jaunās valdības apstiprināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu