Eksperts: ja Kaimiņa izteikumi ir laba politiķa mēraukla, tad man ir vienkārši jāsarkst! (557)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vislielāko pārsteigumu ir sarūpējuši kurzemnieki, kuri tik cītīgi svītrojuši «Vienotības» vadītāju un Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, ka viņa 12. Saeimā nav ievēlēta. Savukārt aktierim Artusam jeb Arturam Kaimiņam no pēdējās vietas Reģionu apvienības sarakstā Saeimā izdevies iekļūt kā pirmajam.

No 35. uz pirmo vietu Artusam Kaimiņam izdevies pakāpties un kļūt par Reģionu apvienības nepārspēti populārāko politiķi, pateicoties vairāk nekā 17 tūkstošiem plusu. Tiesa gan, vairāk nekā tūkstotis vēlētāju viņu bija arī izsvītrojuši. Kaimiņš vēlēšanu provizoriskos rezultātus šodien nevēlējās komentēt.

Bet politologam Jānim Ikstenam Artusa Kaimiņa sniegums liek uzdot jautājumu par vēlētāju vērtību sistēmu.

«Ko viņi uzskata par piemērotu politiķa amatam. Tas, ka cilvēks var tur vienkārši ņemties un lamāties kaut kādā radio raidījumā, ja tā ir laba politiķa mēraukla, tad man ir vienkārši jāsarkst,» komentē politologs Jānis Ikstens.

Sociologa Aigara

Freimaņa vērtējumā Artusa Kaimiņa panākumi nav pārsteidzoši.

Pārsteigumu ir sarūpējuši kurzemnieki, Saeimā neievēlot valsts ietekmīgāko politiķi.

«Solvitas Āboltiņas neievēlēšana, tas gan ir visai liels pārsteigums. Tur var meklēt visdažādākos cēloņus. Sākot ar aktīvo pret kampaņu, sākot varbūt ar viņas to īpatno politisko lomu,» domā eksperts.

Jānis Ikstens neņemas spriest, vai vēlētāji Āboltiņu sodījuši. Balsojums viņa ieskatā liecina par to, kādi politiķi vēlētājiem ir vai nav pieņemami.

«Man ir grūti spriest, vai viņi ir sodījuši, taču viņi neapšaubāmi ir pauduši savu attieksmi. Skaidrs, ka šī attieksme ir arī stimulēta ar zināmiem preses izdevumiem. Taču ne pret katru vēršas un ne par katru var veselu avīzi uztaisīt,» savās domās dalās Ikstens.

Lai gan Solvita Āboltiņa ir saņēmusi 6540 plusu, ar teju vai 6300 svītrojumiem viņa no pirmās vietas Kurzemes sarakstā ir noslīdējusi uz ceturto un nav ievēlēta. Provizoriskos rezultātus šodien analizēja «Vienotības» valde un secināja, ka nav pamata lemt par neuzticības izteikšanu partijas priekšsēdētājai.

Komentāri (557)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu