Apakškomisijā atbalstu negūst atsevišķas OECD rekomendētās pretkorupcijas normas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas sēdē šodien atbalstu neguva atsevišķas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) atbildīgās darba grupas rekomendētās pretkorupcijas normas, jo deputāti neesot guvuši pārliecību par attiecīgo izmaiņu nepieciešamību.

OECD Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupa rosināja likumā noteikt kriminālatbildību arī par kukuļa solīšanu, norādīts Tieslietu ministrijas (TM) parlamentārā sekretāra Jāņa Iesalnieka (VL-TB/LNNK) vēstulē Saeimas Juridiskajai komisijai.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris (NSL) aģentūrai LETA skaidroja, ka viņš neredz nepieciešamību tik detalizēti likumā atspoguļot darbības formas, jo pārāk liela detalizācija noved pie spraugām likumā. Atšķirības starp piedāvāto jēdzienu «solījums» no pašlaik likumā jau minētā «piedāvājuma» varot norādīt valodnieki, taču no praktiskā viedokļa īstas skaidrības par piedāvātās normas pielietojumu nav. TM pārstāvji sēdē minējuši kādu piemēru, taču apakškomisijas vairākumu tas nav pārliecinājis. Tāpēc ministrijai savi argumenti būs jāpieslīpē, lai censtos par izmaiņu nepieciešamību pārliecināt Juridiskās komisijas deputātus, kuriem arī par šo priekšlikumu būs jālemj, pauda politiķis.

Apakškomisija gan atbalstīja kādu citu OECD darba grupas rekomendāciju pretkorupcijas jomā.

Par minētajiem apakškomisijā neatbalstītajiem Iesalnieka iesniegtajiem priekšlikumiem vēl būs jābalso Juridiskajai komisijai un pēc tam arī parlamentam kopumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu