FKTK apkopo informāciju par pēdējā laika notikumiem saistībā ar «Latvijas balzamu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pašlaik apkopo informāciju par pēdējā laika notikumiem saistībā ar alkoholisko dzērienu ražotāju AS «Latvijas balzams» - par akciju cenu pieaugumu, lielākā akcionāra papildus akciju iegādi, vēlmi izteikt brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu.

FKTK pārstāve Elīna Avotiņa paskaidroja, ka secinājumus varēs izdarīt pēc pilnīgas informācijas analīzes, tāpēc šajā posmā nav pamata apgalvot, ka būtu notikuši kādi Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumi.

Kā ziņots, FKTK saņēmusi «Latvijas balzama» lielākā akcionāra SIA «Amber Beverage Group» iesniegumu atļaujas saņemšanai brīvprātīgā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai. Akciju atpirkšanas piedāvājums būs spēkā tikai pēc FKTK lēmuma atļaut to izteikt.

Prospektā norādītā vienas akcijas atpirkšanas cena - deviņi eiro, informē birža «Nasdaq Riga».

Uzņēmuma akciju vēsturisko cenu grafiks rāda, ka pērn vienas «Latvijas balzama» akcijas cena turējās robežās no trīs līdz 3,5 eiro, savukārt decembrī akciju cena strauji kāpa, mēneša beigās sasniedzot sešu eiro robežu.

Pēc tam, kad «Latvijas balzama» akcionārs paziņoja par plāniem izteikt brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu, uzņēmuma akciju cena pieauga un pietuvojās deviņu eiro robežai.

Kā ziņots, «Latvijas balzams» kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā «Amber Beverage Group», kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai «SPI Group» apvienojot Baltijas uzņēmumus - «Latvijas balzamu», dzērienu izplatītājus «SPI Distribution Latvia», «SPI Distribution Estonia» un «Bennet Distributors» Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi «Latvijas balzams veikali» Latvijā un «Darija» Lietuvā. «Amber Beverage Group» dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija «S.P.I. Regional Business Unit B.V.».

Patlaban «Amber Beverage Group» ieguvusi 89,99% no «Latvijas balzama» balsstiesīgo akciju skaita.

«Latvijas balzama» akcijas tiek kotētas biržas «Nasdaq Riga» Baltijas Otrajā sarakstā.

«Latvijas balzama» neauditētais apgrozījums pagājušā gada trīs ceturkšņos sasniedza 55,27 miljonus eiro, kas ir par 7,9% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā 2014.gadā. Šajā periodā neauditētā peļņa sasniedza 5,99 miljonus eiro, kas ir par 20% vairāk nekā 2014.gada attiecīgajā periodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu