«Lido» šogad vērs pirmos restorānus Vācijā; paplašināsies arī Igaunijā un Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šī gada pirmajā pusē ēdināšanas kompānija AS «Lido» plāno atvērt pirmos restorānus Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kā arī domā paplašināties Igaunijā un Latvijā, apliecināja «Lido» valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Kā liecina «Lido» paziņojums sociālajā tīklā «Facebook», uzņēmums, izvietojot sludinājumu, jau ir sācis darbinieku piesaistīšanu Berlīnē.

Februāra sākumā tiks atklāts trešais objekts Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, par kuru plašāka informācija sekos drīzumā. Tāpat šogad arī Latvijā plānots atvērt vismaz vienu jaunu objektu.

«Sagaidām, ka līdz ar paplašināšanos Latvijas un ārzemju tirgos šogad būtiski pieaugs «Lido» grupas apgrozījums. Pašreizējos restorānos mūsu mērķis ir noturēt apgrozījumu līdzšinējā līmenī,» atzīmē Auziņa.

Viņa arī stāsta, ka «Lido» mērķis pagājušajā gadā bija saglabāt apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī. Lai gan patlaban vēl nav pieejami auditētie finanšu rezultāti, Auziņa atzīmē, ka pērn apgrozījuma ziņā plānoto ir izdevies sasniegt.

Šogad uzņēmums īpaši pievērsīsies attīstības projektu veiksmīgai realizācijai. Vienlaikus «Lido» turpinās strādāt pie ikdienas procesu augstākās kvalitātes nodrošināšanas visos restorānos, atzīmē Auziņa.

Jau vēstīts, ka «Lido» pirmais bistro Tallinā atvērts 2009.gadā, bet otrs - pagājušā gada martā. Tāpat vēstīts, ka šī gada pavasarī «Lido» plāno sākt darbību Vācijas tirgū.

Kā ziņots, 2014.gadā ēdināšanas kompānijas «Lido» apgrozījums audzis par 17% un, noslēdzot pārskata gadu, sasniedza 33,16 miljonus eiro, taču uzņēmums 2014.gadā cieta zaudējumus 888 957 eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» informācija. Zaudējumi ir saistīti ar nekustamo īpašumu vērtības samazinājuma atzīšanu 2014.gadā, bet tie neietekmē uzņēmuma pamatdarbību, aģentūru LETA iepriekš informēja uzņēmumā.

AS «Lido» struktūrā ir Rīgā strādājoši deviņi bistro, divi «Lido» bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja, veikals un veikals-kafejnīca «Ķirsons» Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 927 427 eiro. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Gunārs Ķirsons patlaban ieņem «Lido» padomes priekšsēdētāja amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu