Berlīnes «Zaļajā nedēļā» Latvija šogad izcels mājražotājus un lauku tūrismu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šogad janvāra vidū Berlīnē gaidāmajā pārtikas industrijas izstādē-gadatirgū «Internationale Grüne Woche» jeb «Zaļā nedēļa» Latvija būs pārstāvēta ar dažādu uzņēmēju kopējo stendu, izceļot mājražotāju izstrādājumus un lauku tūrisma iespējas, informēja Zemkopības ministrijas pārstāvji.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad Latvijai izstādē bija partnervalsts statuss un attiecīgi vairāk nekā 100 dalībnieku ekspozīcijas 650 kvadrātmetru lielā stendā, šogad kopstends būs apmēram 250 kvadrātmetru platībā. Stenda kopējās izmaksas ir 60 000 eiro un tās tiek segtas no valsts un Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem.

Kopstendā īpašā tirdzniecības vietā būs iespējams iegādāties un nobaudīt Latvijas tradicionālos produktus - būs pārstāvēti piena, zivju un gaļas, sulu, medus, saldumu, sukāžu un citu produktu mazie un vidējie ražotāji, kas prezentēs savus produktus klātienē izstādes apmeklētājiem.

Par lauku tūrisma iespējām kopstendā informēs biedrības «Lauku ceļotājs» un Brīvdabas muzeja pārstāvji.

Latvijas stenda viesi varēs malkot alus šķirnes no SIA «Brāļu alus», SIA «Bauskas alus», SIA «Ilgezeem», iegādāties SIA «Canelle bakery» pīrādziņus, «Rēzeknes gaļas kombināta» alkšņu desiņas, mednieku odziņas, brūkleņu servelādi, pirtnieka speķi, kā arī iegādāties SIA «Lāči» un SIA «Dona» maizes, SIA «Transhemp» kaņepju eļļu, AS «Brīvais vilnis» un SIA «Gamma-A» šprotes un citus zivju konservus, SIA «Kurzeme GB» nēģus želejā, SIA «Rānda» mencu aknu, ikru un krabju krēmus, SIA «Karavela» siļķes, laša filejas un skumbrijas, anšovus, SIA «Antaris» īrisus un cepumus, AS «Smiltenes piens» sierus, AS «Latvijas piens» siera bumbas, dažādu mājražotāju produkciju - Puzes ābolus, Usmas tējas, Ziru maizi, Piltenes cepumus, Ugāles vīnus, Tārgales medu, Dienliliju dārza vīnu un citus.

Stendā būs iespēja izbaudīt arī svaigi ceptu maizi īpaši veidotā senlatviešu stūrītī, par kuru gādās Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs. Tūrisma sadaļā darbosies «Lauku ceļotājs», nodrošinot ar informāciju par tūrisma iespējām Latvijā un ļaujot nobaudīt lauku tējas. Papildus stenda apmeklētājiem būs iespēja nosūtīt Latvijas skatu pastkartes uz jebkuru pasaules valsti ar Latvijas Pasta atbalstu.

Šogad stendā ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalstu būs zivrūpnieku produkcija, kuru īpašās uzkodas gatavos restorāna «36.līnija» pavārs Roberts Krasiļņikovs.

Izstāde demonstrēs ne tikai jaunākos sasniegumus pārtikas industrijā, tā ierasti ir arī tikšanās platforma Eiropas Savienības valstu nozares ministriem un politiķiem.

«Zaļajā nedēļā» Latvijas uzņēmumi piedalās kopš 1992.gada, savukārt pērn pirmoreiz Latvijai izstādē bija partnervalsts statuss. Tas nozīmē īpaši lielu - 650 kvadrātmetrus plašu - stendu, īpašu kultūras programmu, kā arī atklāšanas pasākuma organizēšanu.

Šogad «Zaļās nedēļas» partnervalsts būs Maroka. Berlīnes «Zaļā nedēļa» darbosies no 15.janvāra līdz 24.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu