«NP Foods» nākamgad attīstībā plāno ieguldīt € četrus miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas pārtikas ražotāju grupa «NP Foods» nākamgad attīstībā provizoriski plāno ieguldīt četrus miljonus eiro, pastāstīja kompānijas eksporta direktore Ieva Jonsone.

«2016.gadā plānots turpināt veikt mērķtiecīgas investīcijas jaunās tehnoloģijās un iekārtās, lai tirgū sāktu piedāvāt jaunus un inovatīvus produktus augošākajās saldumu kategorijās. Provizoriski «NP Foods» nākamgad plāno investīcijas vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā,» sacīja Jonsone.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā uzņēmums īstenoja ievērojamu investīciju programmu kopumā 7,5 miljonu eiro apmērā, no kuriem seši miljoni eiro ir pašu investīcijas, bet 1,5 miljoni eiro - Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums «Augstas pievienotās vērtības produktu attīstības» projekta ietvaros.

Saskaņā ar kompānijā sniegto informāciju, «NP Foods» īpašnieks Norvēģijas pārtikas koncerns «Orkla» šogad nolēma «Laimu», «Staburadzi» un «Latfood» un «NP Foods» apvienot vienā uzņēmumā. Reorganizācijas procesu plānots pabeigt 2016.gadā un pēc tam uzņēmums sauksies «Orkla Confectionery and Snacks Latvija». Pēc reorganizācijas noslēgšanās 2016.gada sākumā uzņēmums apvienos vairākas juridiskās personas, kas kādreiz darbojās katra individuāli – «NP Foods», «Laima», «Staburadze» un «Latfood», saglabājot visus zīmolus, produktu portfeļus un ražošanas procesus.

Tāpat ziņots, ka «NP Foods» īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir Norvēģijas koncerns «Orkla», kas iegādājās 100% kapitāldaļu visās «NP Foods» kompānijās «Laima», «Gutta», «NP Foods», «Staburadze», «'Staburadzes konditoreja», «UAB Margiris» un «Detente». 2015.gada martā noslēdzās darījums, kurā «NP Foods» 100% kapitāldaļu iegādājās «Orkla». Latvijas Konkurences padome «Orkla» un «NP Foods» apvienošanos atļāva 10.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu