LĀB aicina palielināt algas arī ģimenes ārstiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) vadītājs Pēteris Apinis vērsies pie veselības ministra Gunta Belēviča ar aicinājumu palielināt ģimenes ārstu algas līdz ar algu palielinājumu citu specialitāšu ārstiem, māsām, vecmātēm, slimnīcu tehniskajiem darbiniekiem, informēja LĀB pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Viņš uzskata, ka Veselības ministrijas uzstādījums – saistīt ģimenes ārstu algu palielinājumu ar pacientu laboratorisko izmeklējumu samazināšanu – ir nekorekts.

LĀB norāda, ka pie ģimenes ārstiem un ambulatoriem speciālistiem apmeklējums pieaug. 2009.gadā dienas stacionāros Latvijā ārstēts 71 tūkstotis pacientu, bet pērn – jau 166 tūkstoši. «Tātad – arī laboratorijas izmeklējumu skaits pieaug ambulatorajā sektorā, un vairāk atbildības, diagnostikas un pacienta novērošanas funkcijas gulstas uz ģimenes ārsta pleciem,» uzskata Apinis.

Tāpat tiek uzsvērts, ka ģimenes ārstu prakses atšķiras cita no citas" Pierīgā ģimenes ārstam vairāk ir jaunu, darbspējīgu pacientu, bet lauku ģimenes ārstam – vairāk vecu cilvēku ar hroniskām kaitēm, kam nepieciešams lielāks izmeklējumu skaits.

LĀB izsaka gatavību sadarboties ar Veselības ministriju laboratorisko izmeklējumu vadlīniju izstrādē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu