Lielbritānija atliek lēmumu par Londonas lidostu jaudas palielināšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lielbritānija atliks lēmumu par Londonas lidostu jaudas palielināšanu vismaz līdz nākamā gada vidum, lai novērtētu ietekmi uz vidi, teikts valdības paziņojumā.

Šis lēmums atlikts laikā, kad uzņēmēji spēcīgi lobē trešā skrejceļa būvniecību Londonas Hītrovas lidostā, kura ir noslogotākā Eiropā, bet pret to iebilst daži parlamentārieši un vides aizsardzības organizācijas.

"Valdība uzņemsies tālāka darba paketi, un mēs paredzam, ka tas tiks pabeigts vasarā,» paziņoja premjerministra Deivida Kamerona birojs.

Valdības iecelta Lidostu komisija šovasar bija ieteikusi paplašināt Hītrovas lidostu, bet tādā gadījumā būtu jānojauc simtiem mājokļu un papildu satiksmes dēļ Lielbritānija nesasniegtu mērķus siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanā.

Uzņēmēju grupas jau sen ir aicinājušas paplašināt Hītrovas lidostu, lai Lielbritānija neatpaliktu no strauji augošajām lidostām Tuvajos Austrumos un citur Āzijā.

Hītrovas lidostā pērn tika apkalpoti 73,4 miljoni pasažieru. No tās tiek veikti reisi uz 185 lidostām 84 valstīs.

Par pasaules noslogotāko lidostu starptautiskās pasažieru satiksmes ziņā pērn kļuva Dubaijas lidosta, atņemot šo godu Hītrovai. Turcija plāno ievērojami paplašināt Stambulas lidostas jaudu.

Citas Londonas lidostas, kuru paplašināšana ir apsvērta, ir Getvikas, Lūtonas, Sautendas, Sitijas un Stenstedas lidostas.

Deivids Kamerons 2009.gadā, kad vēl nebija kļuvis par premjerministru, iestājās pret Hītrovas lidostas paplašināšanu ar trešo skrejceļu.

Vides aizstāvības organizācijas «Greenpeace» Lielbritānijas nodaļas vadītājs Džons Sauens paudis ir viedokli, ka lidostas paplašināšana apdraudētu valsts klimata mērķus un palielinātu gaisa piesārņojumu Londonā.

Lidostu komisija pērnā gada septembrī noraidīja Londonas mēra Borisa Džonsona plānu par jaunu lidostu Temzas grīvā, norādot, ka to īstenot būtu pārāk dārgi un sarežģīti.

Džonsons ir paziņojis, ka grūtības paplašināt Hītrovas lidostu kļūst «acīmredzamas». «Īstā problēma ir, kā tā (paplašināšana) ir īstermiņā. Tā ir patētiski neambicioza tādai valstij kā Lielbritānija,» sacīja Džonsons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu