Ziemassvētku tiramisu

FOTO: Armands Meirāns, Četras sezonas

Nedaudz apelsīnu liķiera, nedaudz piparkūku garšvielu, ierastā kakao vietā lazdu rieksti, un fantastisks Ziemassvētku tiramisu ir tapis.

Sastāvdaļas

  • 500 g maskarpones
  • 300 ml espreso kafijas
  • 20 ml apelsīnu liķiera
  • 30 g vaniļas cukura
  • 200 g «dāmu pirkstiņu»
  • 2 olu dzeltenumi*
  • 130 g pūdercukura
  • 30 g lazdu riekstu, plānās šķēlītēs
  • 1 tēj.k. piparkūku garšvielas
  • 100 ml saldā krējuma

Papildinājumi

  • * Izmanto tikai svaigu olu dzeltenumus. Ja par svaigumu šaubies, tad labāk neizmanto.

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc kafiju ar apelsīnu liķieri, piparkūku garšvielām un pusi vaniļas cukura.
  2. Citā bļodā liec maskarponi, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un cukuru. Puto, līdz krēms ir vijīgs, 1–2 minūtes. Pielej saldu krējumu, saputo, līdz masa ir vijīga.
  3. Kafijā iemērc dāmu pirkstiņus un izkārto uz pamatnes. Pārliec ar krēmu, tad vēl vienu kārtu dāmu pirkstiņu, ko pirms tam ātri iemērc kafijā. Atkal krēmu. Ja sanāk, tad kārto vēl vienu sāni. Kad pēdējais krēms izmantots, uzber lazdu riekstus un liec ledusskapī, lai dažas stundas ievelkas. Pasniedz.

Recepte - Signe Meirāne
FOTO - Armands Meirāns

Uz augšu