Cik ilgi gaidīsim, lai ledusskapis pats sāktu pasūtīt pienu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā tehnoloģijas bieži vien tiek izmantotas pašu tehnoloģiju dēļ. Proti, netiek domāts, vai un kā tās var izmantot konkurētspējas uzlabošanai, secinājuši tehnoloģiju platformas BiSMART eksperti.

Kā norāda biznesu, idejas un viedās tehnoloģijas vienojošās platformas BiSMART sabiedrisko attiecību konsultants Matīss Francis, tādējādi pilnā mērā netiek izmantota tendence, ka mobilā vide Latvijā attīstās daudz straujāk nekā tuvākajās kaimiņzemēs - Baltijā un Ziemeļvalstīs.

Latvija ir ideāla vieta, kur lietot viedierīces, atzīst «Latvijas Mobilais telefons» prezidents Juris Binde. Ne velti mūsu valstī 4G tīklā tiek pārraidīti 82% kopējās datu plūsmas, kamēr Zviedrijā, Norvēģijā un Dānijā tikai mazliet vairāk nekā puse.

Pēc «Samsung Electronics Baltics» biznesa klientu daļas direktora Baltijā Sergeja Kostjučenko sacītā, tehnoloģiski Latvijā nekas netraucē «gudrajam» ledusskapim pasūtīt pienu, ja vien darbotos piegādes ķēde ledusskapis - internetveikals. Tomēr tā nenotiek, jo trūkst entuziastu, kas aktīvi vēlētos lietot ierīces, kuras «runā viena ar otru», un iedvesmotu uzņēmējus domāt par šādiem pakalpojumiem.

Latvijā ir radīti visi priekšnoteikumi, lai, prasmīgi lietojot viedierīces, uzņēmēji palielinātu savas spējas pelnīt un varētu patērētājiem piedāvāt noderīgus pakalpojumus. Tostarp izmantojot dažādas «gudrās» iekārtas - viedpalīgus, kas ļauj ikdienā izmantojamas lietas vadīt ar mobilo telefonu.

«Iespējams, cilvēki ne vienmēr spēj ieraudzīt praktiskus ieguvumus, kā tas ir ar attālinātu siltuma iestatīšanu. Ja to pamato, piemēram, ar ietaupītu laiku un naudu, tad viedpalīgus izmantos biežāk un plašāk,» skaidro Kostjučenko.

Arī videonovērošanai tiešsaistē ir daudz ieguvumu. Proti, šāda pakalpojuma izmantošana ne tikai palielina fizisko drošību, bet, piemēram, būvniecības objektos, var uzlabot arī darba disciplīnu.

«Patlaban ir pirmā reize pasaules vēsturē, kad vienlaicīgi dzīvo četras paaudzes, proti, ir cilvēki, kuriem jau ir mazbērni un vēl ir dzīvi vecāki. Modernās ierīces paver lieliskas iespējas labāk pieskatīt savus vecākus. Piemēram, virs ledusskapja var izvietot sensoru, kas ceļ trauksmi, ja to neviens nav atvēris 24 stundas pēc kārtas,» vēl vienu piemēru min Kostjučenko.

Protams, lai ieguldījumi tehnoloģijās būtu efektīvi un finansiāli izdevīgi, ir jārēķinās arī ar nelielo Latvijas tirgu, taču bieži vien priekšstati par to dārgo ieviešanu mēdz būt maldīgi, atzīst eksperti.

Netiešus papildu labumus lietotājiem varētu dot arī Eiropas Parlamenta apstiprinātā direktīva par viesabonēšanas tarifu samazināšanu, pieļauj BiSMART eksperti. Proti, tā varētu būt papildu stimuls plašākai viedpalīgu, piemēram, jau šobrīd populāro viedpulksteņu izmantošanai. Līdzsvarojoties izmaksām, šīs ierīces būs ērti lietojamas arī ceļojumu un atvaļinājumu laikā citās ES valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu