Saldējuma ražotājiem vēsā jūlija dēļ bijis sliktāks gads nekā pērn

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/suzettesuzette

Vēso laika apstākļu dēļ jūlijā Latvijas saldējuma ražotājiem šis gads ir bijis sliktāks nekā iepriekšējais, atzina saldējuma ražotāja «Rūjienas saldējums» valdes priekšsēdētājs Igors Miezis.

«Saldējuma sezona no laika apstākļu viedokļa bija ļoti slikta, jo jūlija mēnesis bija katastrofāli auksts ne tikai saldējumam, bet arī tiem, kas bija ieplānojuši atvaļinājumus. Arī mūs, saldējuma ražotājus, jūlijs pārsteidza, tāpēc arī visa gada garumā mēs, protams, jūtam un jutīsim jūlija [negatīvo] iespaidu,» sacīja Miezis.

Tostarp viņš atzīmēja, ka atšķirībā no, piemēram, Skandināvijas reģiona valstīm, kur saldējumu ēd visu gadu, Latvijā tas ir sezonāls produkts, tāpēc vietējā saldējuma tirgū neviens mēnesis šogad nevar kompensēt patēriņa kritumu jūlijā. «Latvijā saldējuma tirgum ir izteikti sezonāla tendence, Skandināvijā tas, piemēram, ir vairāk vai mazāk izlīdzinājies, bet Latvijā - izteikti sezonāls,» sacīja Miezis.

Vienlaikus viņš atzina, ka konkurences ziņā Latvijas saldējuma tirgū šogad nekādas izmaiņas nav vērojamas.

2014.gadā «Rūjienas saldējums» strādāja ar 1,418 miljonu eiro apgrozījumu un 8,6 tūkstošu eiro zaudējumiem.

«Rūjienas saldējums» ir dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 507,4 tūkstoši eiro. Lielākā daļa uzņēmuma kapitāldaļu - 84% - pieder kompānijai «Rogul», kuras vienīgais īpašnieks ir pārtikas ražošanas koncerna «NP Foods» bijušais valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis, savukārt atlikušie 16% pieder Miezim. Līdz 2011.gada rudenim «Rūjienas saldējums» lielākais īpašnieks bija piena pārstrādātājs «Valmieras piens», bet līdz 2012.gada februārim - ar ekspremjera Andra Šķēles ģimeni saistītais uzņēmums «Inpo 19».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu