Par «RB Rail» kopuzņēmuma vadītāju iecelta Baiba Rubesa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Par dzelzceļa projekta «Rail Baltica» attīstītāja AS «RB Rail» valdes priekšsēdētāju un izpilddirektori oficiāli kļuvusi Baiba Rubesa. Trīs Baltijas valstu kopuzņēmuma AS «RB Rail» padomes sēdē pieņemts lēmums par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju un izpilddirektori apstiprināt iepriekš par atlases konkursa uzvarētāju atzīto Rubesu.

Amata pienākumus viņa sāks pildīt 29.oktobrī.

Kā skaidro «RB Rail « padomes priekšsēdētājs Anti Moppels, jau atlases konkursa laikā radusies pārliecība, ka Rubesas ilggadējā pieredze nozīmīgu starptautisku projektu vadīšanā, profesionālās iemaņas, kā arī izcilās komunikācijas spējas ir spēcīgs pamats, lai sekmīgi darbotos šajā atbildīgajā amatā. «Tāpēc ticu, ka Rubesa spēs pacelt gan kopuzņēmuma, gan «Rail Baltica» projekta attīstību nākamajā kvalitātes līmenī, turpinot sekmīgi uzsākto darbu šī vēsturiskā projekta realizēšanā,» uzsver Moppels.

Padome izteikusi pateicību par labu darbu līdzšinējam izpilddirektoram Edvīnam Bērziņam, īpaši atzīmējot viņa nopelnus uzņēmuma dibināšanas un pirmā Eiropas Savienības finansējuma pieteikuma sagatavošanas procesos.

Padomes sēde notika divas dienas pirms 28.oktobra - datuma, kad pirms gada tika dibināts triju valstu kopuzņēmums «RB Rail». Tā galvenais uzdevums ir «Rail Baltica» Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa projekta koordinēšana. Jau esot paveikts pirmais svarīgākais uzdevums - sagatavota dokumentācija Eiropas Savienības finansējumam «Rail Baltica» projekta īstenošanai, kā arī sagaidīts pozitīvs Eiropas Komisijas lēmums par Eiropas Savienības līdzfinansējuma piešķiršanu.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) paudis gandarījumu par Rubesas iecelšanu «RB Rail» valdes priekšsēdētājas amatā. Viņš uzsver, ka padome ir spējusi vienoties «par ļoti spēcīga kandidāta izvēli». Tāpat Matīss norādījis, ka pateicas arī Edvīnam Bērziņam un viņa veiktais tikšot novērtēts arī turpmāk.

Rubesa ir ieņēmusi vadošus amatus Norvēģijas valsts enerģētikas giganta «Statoil» grupas uzņēmumos Latvijā, Azerbaidžānā un Norvēģijā, kā arī tādos uzņēmumos kā «DnB NOR», «Citadele banka» un «Volkswagen». Viņa ieguvusi maģistra grādu biznesa administrācijā «Shaw» koledžā Toronto, Kanādā, kā arī studējusi Toronto Jorkas universitātē.

Kā ziņots, triju Baltijas valstu kopuzņēmums «RB Rail» dibināts 2014.gada novembrī, tā pamatkapitāls ir 1,95 miljoni eiro. Šim uzņēmumam uzticēta «Rail Baltica» dzelzceļa projektēšana, būvniecība un mārketings.

«Rail Baltica» projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs, lai ar ātru un videi draudzīgu dzelzceļa transporta satiksmi savienotu metropoles Tallinu-Rīgu-Kauņu-Varšavu-Berlīni.

«Rail Baltica» projekta pirmajā kārtā Latvijai Brisele piešķīrusi 238 miljonus eiro, kas pārsvarā paredzēti dzelzceļa posma no Rīgas Centrālās stacijas līdz lidostai būvniecībai, intervijā aģentūrai LETA norādīja «Rail Baltica» projekta koordinējošās institūcijas - Baltijas valstu kopuzņēmuma «RB Rail» - valdes loceklis Edvīns Bērziņš. Trim Baltijas valstīm kopā šim projektam līdz 2020.gadam ir piešķirti 442,2 miljoni eiro jeb līdzfinansējums 81,83% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu