«Trikāta KS» administratore: par «Latvijas Piens» daļām interesējies vēl viens pircējs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Piena glāzes. Ilustratīvs foto.
Piena glāzes. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Par maksātnespējīgā piensaimniecības kooperatīva «Trikāta KS» piederošo piena pārstrādes uzņēmuma «Latvijas Piens» kapitāldaļu iegādi ir interesējies vēl viens pircējs, taču arī šo piedāvājumu nevar uzskatīt par gana nopietnu, atzina «Trikāta KS « maksātnespējas procesa administratore Rudīte Klikuča.

Viņa arī pastāstīja, ka «Trikāta KS» galvenie mērķi līdz šā gada beigām ir turpināt saimniecisko darbību, atgūt debitoru parādus, kā arī meklēt pircēju «Latvijas Piens» kapitāldaļām. Lai arī nesen par «Latvijas Piens» kapitāldaļām interesi ir izrādījis vēl viens potenciālais pircējs no ārvalstīm, arī šo piedāvājumu nevar uztvert par gana nopietnu. «Es šobrīd vairāk sliecos domāt, ka nē [piedāvājums nav gana nopietns],» sacīja Klikuča, piebilstot, ka sarunas ar šo pircēju nav pavirzījušās tālāk, kā iepriekš ar citiem pircējiem un vairāk informācijas par šo pircēju neatklāja.

Klikuča arī norādīja, ka «Trikāta KS» norēķini ar zemniekiem par pienu joprojām norit laikā saskaņā ar plānu. Tuvākajā laikā kooperatīvs piena iepirkuma cenas saglabās esošajā apmērā. Ja tirgus situācija uzlabosies, tiks izskatītas iespējas, piena iepirkuma cenas paaugstināt, tacu šobrīd to nevar apsolīt. «Ar zemniekiem, kuri šobrīd nodod pienu, nav kavēti [maksājumi par pienu], mums ir laba sadarbība. (..) Strādājam, veicam norēķinus termiņā, par kuru esam vienojušies, pagaidām nav problēmu,» sacīja «Trikāta KS» maksātnespēja sadministratore.

Viņa arī atgādināja, ka «Trikāta KS» kreditori joprojām maksātnespējas procesa administratorei var pieteikt savus prasījumus.

Jau ziņots, ka

Valmieras rajona tiesa 6.augustā pasludināja «Trikāta KS « maksātnespējas procesu.

«Trikāta KS» sabiedrisko attiecību konsultante Inese Mauriņa aģentūrai BNS iepriekš norādīja, ka, neraugoties uz tiesas sēdes iznākumu, kooperatīva vadība ir gatava strādāt pie darbības atjaunošanas caur tiesiskās aizsardzības procesu (TAP).

Tāpat ziņots, ka Valmieras rajona tiesa 23.jūlijā izbeidza «Trikāta KS» TAP lietu, jo kooperatīvs nebija iesniedzis ar kreditoriem saskaņotu TAP pasākumu plānu. Tādējādi tika atjaunota «Trikāta KS» maksātnespējas lieta.

Vēstīts arī, ka «Latvijas Pienu» ir piemeklējušas finanšu grūtības saistībā ar kopējo tirgus situāciju piena nozarē. Tostarp viens no uzņēmuma īpašniekiem - kooperatīvs «Trikāta KS» - plāno pārdot tam piederošās «Latvijas Piena» kapitāldaļas (53,66%) tāpēc, ka uzņēmums par iepirkto pienu kooperatīvam ir parādā 3,037 miljonus eiro. Par kapitāldaļu iegādi interesi esot izrādījuši vairāki potenciāli pircēji no ārvalstīm un Latvijas, tostarp kooperatīvs «Latraps», kam jau pieder «Latvijas Piena» kapitāldaļas.

2013.gadā «Trikāta KS « konsolidētais apgrozījums bija 27,541 miljoni eiro, savukārt zaudējumi bija 6,3 tūkstoši eiro. Kooperatīva 2014.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

Kooperatīvs dibināts 2003.gadā, apvienojoties 11 lielākām un mazākām Valmieras rajona zemnieku - piena ražotāju saimniecībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu