Starptautiskie kreditori pārbauda Grieķijas reformu progresu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas starptautiskie kreditori trešdien sākuši pārbaudīt progresu, ko valsts paveikusi attiecībā uz reformām, kuras nepieciešams īstenot apmaiņā pret kārtējo aizdevumu.

Eiropas Komisijas (EK), Eiropas Centrālās bankas (ECB), Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvi trešdienas rītā tikušies ar Grieķijas finanšu ministru Eiklīdu Cakalotu, norāda Finanšu ministrija.

Grieķijas mediji vēsta, ka Atēnas jau īstenojušas 30% no reformām, kuras pieprasījuši kreditori apmaiņā pret parādsaistību sloga mazināšanu.

Starptautisko aizdevēju pārstāvji Atēnās uzturēsies līdz piektdienai.

Kā ziņots, Grieķijas parlaments agrā sestdienas rītā apstiprināja kārtējo taupības budžetu, kas paredz īstenot jaunus taupības pasākumus, kurus premjera Alekša Cipra valdība solījusi īstenot starptautiskajiem aizdevējiem apmaiņā pret trešo finanšu glābšanas programmu.

Apmaiņā pret jaunu 86 miljardus eiro lielu aizdevumu Atēnas solījušas turpināt taupības un reformu kursu, ko tās bija spiestas uzsākt 2010.gadā, vienojoties par pirmo finansiālās glābšanas programmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu