KNAB soda trīs Valkas novada domes deputātus par ziedojumu pieņemšanas ierobežojumu neievērošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par ziedojumu pieņemšanas ierobežojumu neievērošanu piemērojis naudas sodu 70 eiro apmērā trīs Valkas novada domes deputātiem, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Deputāti pērn jūnijā piedalījās lēmuma pieņemšanā un balsoja «par» dāvinājuma līguma apstiprināšanu, saskaņā ar kuru dome pieņēma nekustamo īpašumu no personas, kuras dāvinājums ietekmēja domes 2013.gadā pieņemtu lēmumu. Ar šo 2013.gada lēmumu tika atcelts cits domes lēmums par pirmpirkuma tiesību izmantošanu uz nekustamo īpašumu un apstiprināts nodoma līgums par dāvinājuma līguma noslēgšanu.

Likums nosaka, ka valsts amatpersonai vai koleģiālajai institūcijai ir aizliegts prasīt vai pieņemt no fiziskās vai juridiskās personas ziedojumu, kā arī cita veida mantisku palīdzību publiskām vajadzībām, ja ziedojums vai palīdzība ietekmē lēmuma pieņemšanu attiecībā uz šo fizisko vai juridisko personu.

To var pieņemt, ja sniedzējs ir kāda neiesaistīta trešā persona un ja tas neveicina amatpersonas nokļūšanu interešu konflikta situācijā. KNAB konstatētā nekustamā īpašuma dāvinātājs nav uzskatāms par neiesaistītu trešo personu, savukārt dāvinājums ir ietekmējis domes lēmuma pieņemšanu par atteikšanos no pirmpirkuma tiesībām uz nekustamo īpašumu.

Par valsts amatpersonai noteikto ziedojumu pieņemšanas ierobežojumu neievērošanu katram deputātam piemērots 70 eiro naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu