Gūstot elektrotraumas, bojā iet vecāki; trīs bērni slimnīcā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Krustpils novada Atašienes pagastā, gūstot elektrotraumas, bojā gājuši vīrietis un sieviete, savukārt trīs viņu bērni nogādāti slimnīcā. Sākotnējā informācija liecina, ka 1970.gadā dzimušais vīrietis lauku viensētā veicis elektrodarbus – ierīkojis elektrību no mājas uz šķūni, izmantojot atkailinātus alumīnija vadus.

Vīrietis šo darbu laikā guva elektrotraumu, kas izrādījās nāvējoša, savukārt viņa 1976.gadā dzimusī dzīvesbiedre gāja bojā, mēģinot glābt viņa dzīvību. Notikuma vietā bija arī pāra trīs nepilngadīgie 2008.gadā, 2005.gadā un 2002.gadā dzimušie bērni, taču vecākais no bērniem laikus noreaģējis un ir spējis aizvest jaunākos līdz mājām un pats devies pēc palīdzības.

Šajā nelaimē arī bērni ir guvuši elektrotraumas un visi nogādāti slimnīcā.

Krustpils novada izpilddirektors Raivis Ragainis pavēstīja, ka dome par notikušo ir informēta un par notikušo paziņots arī bērnu radiniekiem.

Bērniem nopietnas veselības problēmas neesot

konstatētas, apliecināja Ragainis.

Ģimene esot deklarējusies Rīgā.

Rīgas Bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs sacīja, ka tiesa ir informēta par notikušo un tuvākajā laikā bāriņtiesas darbinieki noskaidros, vai bērnu tuvinieki ir gatavi uzņemties bez vecākiem palikušo bērnu aprūpi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša pastāstīja, ka vienam no bērniem mediķi konstatējuši plaukstas apdegumu, ko, iespējams, radījusi elektrotrauma. Savukārt pārējiem bērniem konstatēta smaga emocionālā reakcija.

Krustpils novada Sociālā dienesta vadītāja Ilze Rūsiņa pastāstīja, ka pēc traumas saņemšanas bērni bija ievietoti Jēkabpils slimnīcā, kur atrodas mediķu uzraudzībā, bet pie viņiem devies radinieks no Rīgas.

Viņa skaidroja, ka šī

ģimene bija atbraukusi no Rīgas padzīvot laukos

vasaras brīvdienās, bet viņi nebija pastāvīgie vietējie Krustpils novada iedzīvotāji. Pēc bērniem no Rīgas devies pakaļ viņu krusttēvs.

Patlaban esot pāragri runāt par psihologa palīdzību, taču vēlāk tāda bērniem noteikti būšot nepieciešama, skaidroja Rūsiņa.

Zemgales reģiona pārvaldē par notikušo sākts kriminālprocess un nozīmētas ekspertīzes. Policija turpina izmeklēšanu.

TVNET atgādina, esiet prātīgi, rīkojoties ar elektroierīcēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu