Junkers atzinīgi novērtē Kipras atveseļošanos pēc valsts glābšanas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers ceturtdien atzinīgi novērtēja Kipru par tās ekonomikas spēcīgo atveseļošanos pēc bargajiem taupības pasākumiem, kas glāba valsti no sabrukuma.

«Kipra 2013.gadā nonāca sarežģītā ekonomiskā stāvoklī, taču manis šodien apmeklētā Kipra ir ļoti atšķirīga,» pēc tikšanās ar valsts prezidentu Niku Anastasiadu norādīja Junkers.

«Ekonomika sākusi palielināties, finanšu sektors ir stabilizējies un jūs atkal esat gatavi izmantot nākotnes nodrošinātās iespējams,» sacīja EK prezidents.

Gandrīz bankrotējušā Kipra no starptautiskajiem kreditoriem - EK, Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) - ieguva desmit miljardu eiro aizdevumu.

Apmaiņā pret to valdība bija spiesta īstenot taupības pasākumus, kas ietvēra nodokļu paaugstinājumus un algu samazinājumus.

Tāpat Kiprai nācās restrukturizēt tās banku sistēmu ar pasākumiem, kuru ietvaros liels skaits noguldītāju zaudēja ievērojamu savu noguldījumu daļu.

Skaidri norādot uz Grieķiju, Junkers sacīja, ka Kipra ir piemērs, kam sekot.

«Smagi lēmumi un apņemšanās atmaksājušās Kiprā, kā arī Īrijā, Portugālē un Spānijā. Es ceru, ka citi to ievēros,» uzsvēra Junkers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu