Šeible Grieķijas parādsaistību norakstīšanu pielīdzina «Grexit’am»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Grieķijas parādsaistību norakstīšanai vajadzētu nozīmēt arī valsts izstāšanos no eirozonas jeb tā dēvēto «Grexit’u», ceturtdien publiskotā intervijā izteicies Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible.

Šeible norāda, ka vairāki ekonomisti, tostarp grieķu, ir pauduši bažas par Grieķijas spēju izkļūt no finanšu krīzes bez valsts parādsaistību samazināšanas.

«Patiesa parādsaistību norakstīšana nav savienojama ar dalību [Eiropas vienotās] valūtas savienībā,» intervijā laikrakstam «Deutschlandfunk» sacīja ministrs, vienlaikus gan atzīstot, ka parādsaistību norakstīšana, iespējams, «būtu labākā iespēja Grieķijai.»

Viņš šādus komentārus izteicis neilgi pēc tam, kad Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs spēja panākt parlamentā apstiprinājumu darba tirgus un nodokļu reformām, lai valstij nodrošinātu iespēju saņemt jau trešo glābšanas programmu.

Šeible uzsver, ka šis balsojums ir svarīgs solis.

Vācija ir viena no vairākām eirozonas dalībvalstīm, kas uzstājusi uz turpmāku reformu īstenošanu Grieķijā.

Šeible norāda, ka pārrunas nav bijušas par «kaut kā noteikšanu Grieķijai, bet lai palīdzētu tai nodrošināt dzīves līmeni, kādu tā cer sasniegt.»

Lai sasniegtu šo mērķi, Grieķijai jāīsteno reformas valsts konkurētspējas uzlabošanai, sacīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu