Grieķija aizliedz desmitiem medikamentu eksportu, lai novērstu to trūkumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas medikamentu aģentūra EOF trešdien izsludināja pagaidu aizliegumu eksportēt desmitiem farmācijas izstrādājumu uz Eiropas Savienību (ES) un citām valstīm, lai novērstu to iespējamu trūkumu, ko izraisītu kapitāla kontroles pasākumi.

«Ārkārtas pasākums sabiedriskās veselības aizsardzībai būs pagaidu aizliegums eksportēt» 73 veidu medikamentus, paziņoja EOF.

«Šis lēmums stājas spēkā nekavējoties, un, kamēr tas ir spēkā, ir aizliegta jebkāda šo produktu uzkrāšana,» piebilda aģentūra.

Starp sarakstā ietvertajiem ir medikamenti diabēta un astmas ārstēšanai un vakcīnas pret poliomielītu, hepatītu un vējbakām.

Grieķijā jūnija beigās tika ieviesti kapitāla kontroles pasākumi, lai bankās neizsīktu nauda, pirms radikāli kreisā valdība pirmdien panāca vienošanos ar kreditoriem par jaunu starptautisku aizdevumu apmaiņā pret drakoniskām reformām.

Atbilstoši šiem pasākumiem Grieķijas bankas ir slēgtas vismaz līdz ceturtdienai, bet bankomātos izņemamās naudas apjoms ir ierobežots ar 60 eiro dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu