Straujumai grūti iedomāties, ka process par Grieķijai nepieciešamo aizdevumu noslēgsies veiksmīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pašlaik nepieciešams raudzīties uz Grieķijas lēmumu par nepieciešamo likumu pieņemšanu, pēc kuras pārējās valstis varēs izteikt savu redzējumu par palīdzības sniegšanu, taču šobrīd grūti iedomāties, ka process varētu aiziet līdz veiksmīgam rezultātam, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Vējonis pēc savas pirmās oficiālās tikšanās pēc stāšanās amatā ar Straujumu, runājot par aktuālo situāciju Grieķijā, norādīja, ka šis bija viens no jautājumiem, kas tika pārrunāts abu amatpersonu tikšanās laikā. Tāpat viņš vērsa uzmanību, ka situācija Grieķijā prasa attiecīgus risinājumus, taču tas gan ir atkarīgs no pašas Grieķijas.

«Ja tas netiks izdarīts, nāksies atgriezties pie sarunu galda,» viņš sacīja.

Savukārt Straujuma informēja, ka valdība sāks attiecīgo procesu par lēmuma pieņemšanu, taču būtu nepieciešama arī Saeimas iesaiste.

Vaicāta, vai Latvijas nostāja pēdējo dienu laikā ir nedaudz mīkstinājusies, premjerministre norādīja, ka valstis pašlaik ir sadalījušās vairākās grupās - tās, kuras ir stingrākas, ļoti stingras, kā arī tās, kuru nostāja ir mazāk stingra. Latvija joprojām uzskata, ka procesā ir zaudēta uzticība, par ko savā ziņā liecinot arī dažādo summu minēšana, kas Grieķijai būtu nepieciešama.

«Redzēsim, kas notiks ar likumdošanu. Valstis pēc tam varēs izteikt savu slēdzienu, bet šobrīd grūti iedomāties, ka process varētu aiziet līdz veiksmīgam rezultātam,» viņa sacīja.

Kā vēstīts, eirozonas dalībvalstis piedāvājušas Atēnām iespēju nākamo trīs gadu laikā saņemt aizdevumu līdz 86 miljardu eiro apmērā, taču Grieķijai strauji jāīsteno darba tirgus un nodokļu reformas.

Grieķijas valdība vienošanās nosacījumus par jauna aizdevuma saņemšanu no starptautiskajiem aizdevējiem apstiprināšanai parlamentā iesniedza otrdien.

Parlamentam vienošanās nosacījumi ir jāapstiprina līdz trešdienai, lai pēc tam to varētu darīt arī citu eirozonas valstu parlamenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu