Grieķija nenokārto vēl vienu parāda maksājumu SVF

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķija pirmdien nenokārtoja otro parāda maksājumu Starptautiskajam valūtas fondam (SVF) pēdējo divu nedēļu laikā, lai gan pirmdien bija panākusi vienošanos ar oficiālajiem kreditoriem par jaunu starptautiskā aizdevuma programmu. Grieķijai līdz otrdienas pusnaktij bija jāsamaksā SVF 450 tūkstoši eiro, bet tā to neizdarīja.

30.jūnijā Grieķija nenokārtoja parāda maksājumu SVF 1,5 miljardu eiro apmērā, kļūstot par pirmo attīstīto valsti, kas nepilda savas parādsaistības pret SVF.

Grieķijas nenokārtotie parāda maksājumi SVF tagad ir apmēram divi miljardi eiro, paziņoja SVF preses sekretārs Džerijs Raiss.

Kad Grieķija 30.jūnijā pirmoreiz nepildīja savas parādsaistības pret SVF, fonds iesaldēja Grieķijas piekļuvi tā resursiem, tai skaitā SVF finansējuma programmai Grieķijai.

Grieķija 30.jūnijā pēdējā brīdī bija lūgusi SVF pagarināt maksājuma termiņu. SVF šādu lūgumu saņēma, bet to neizskatīja.

«Ir gaidāms, ka Grieķijas iestāžu lūgumu pagarināt 30.jūnija maksājuma atmaksas termiņu [SVF] valde apspriedīs tuvāko nedēļu laikā,» sacīja Raiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu