Lielbritānija pretosies savu finanšu līdzekļu iesaistīšanai aizdevuma programmā Grieķijai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns centīsies bloķēt jebkādus Eiropas Savienības (ES) mēģinājumus iesaistīt Lielbritānijas finanšu līdzekļus jaunā aizdevuma programmā Grieķijai, otrdien vēstīja britu mediji.

Osborns telefonsarunās ar eiro zonas valstu finanšu ministriem pirms otrdien paredzētas sanāksmes Briselē uzsvēra, ka Lielbritānija ir pret piedalīšanos šajā programmā, ziņoja laikraksts «Financial Times» un citi britu mediji.

«Mūsu kolēģi eiro zonā ir saņēmuši skaļu un skaidru vēsti, ka būtu nepieļaujami pārskatīt Lielbritānijas nostāju jautājumā par atbalstu eiro zonas palīdzības programmai [Grieķijai],» sacīja ziņu avots Lielbritānijas Finanšu ministrijā.

«Ideja par britu nodokļu maksātāju naudas izmantošanu šajā jaunākajā darījumā ar Grieķiju nav īstenojama,» piebilda ziņu avots.

Jau vēstīts, ka Grieķija pirmdien panāca vienošanos ar eiro zonu par jaunu starptautisku aizdevumu uz trim gadiem 86 miljardu eiro apmērā apmaiņā pret smagām reformām sociālajā jomā.

«Eiro samits ir vienprātīgi panācis vienošanos. Viss ir gatavs Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) programmai Grieķijai ar nopietnām reformām un finansiālu atbalstu,» mikroblogu vietnē «Twitter» paziņoja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers sacīja, ka pēc šīs vienošanās vairs nepastāv Grieķijas haotiskas aiziešanas no eiro zonas risks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu