Avoti: Eirozonas vērtējumam nodos kompromisu par jaunu aizdevumu Grieķijai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs, Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Fransuā Olands un Eiropadomes prezidents Donalds Tusks naktī uz pirmdienu eirozonas samita pārtraukumā panākuši kompromisu jautājumā par jaunu aizdevuma programmu Grieķijai, kas tagad tiks nodots visu eirozonas līderu vērtējumam, pirmdienas rītā paziņojis informēts avots Eiropas Savienībā.

Arī Tuska pārstāvis Prebens Āmans tviterī apliecinājis, ka Eiropadomes līderis pēc pārtraukuma atsāk 19 eirozonas dalībvalstu apspriedi ar kompromisa priekšlikumu, bet sīkākus komentārus nav sniedzis.

Eirozonas līderi Briselē jau vairāk nekā divpadsmit stundas apspriež Eirogrupas ierosinātos noteikumus, kas Atēnām jāizpilda, lai vienotos par jaunas aizdevuma programmas piešķiršanu.

Grieķijas valdības pārstāvis sacīja, ka joprojām ir jautājumi, kas jārisina.

«Mums nav vienošanās, jo divi lieli jautājumi paliek atklāti - Starptautiskā Valūtas fonda loma un Luksemburgas 50 miljardu eiro fonds,» sacīja Grieķijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Eirozonas priekšlikumos uzstāts, ka Starptautiskajam Valūtas fondam jāiesaistās turpmākajā palīdzības sniegšanā un ka Grieķijai jāprivatizē aktīvi līdz 50 miljardu eiro apmērā.

Atēnām būtu jātur trasta fondā Luksemburgā iespējamai privatizācijai paredzētus Grieķijas aktīvus 50 miljardu eiro vērtībā, lai to pārdošanas ieņēmumus izmantotu parādu nomaksai.

«Pārējais ir pieņemami, bet ne ļoti pieņemami. Ar šaujamieroci pie galvas jūs arī teiktu, ka tas ir pieņemami,» teica avots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu