VARAM sola, ka sanācijas darbi Inčukalna gudrona dīķos turpināsies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Atbildīgās institūcijas turpinās darbu pie Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas, lai novērstu riskus gan iedzīvotāju veselībai, gan apkārtējai videi, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Kristīne Kļaveniece.

VARAM uzsver, ka Valsts vides dienesta (VVD) lēmums pārtraukt līgumu ar SIA «Skonto būve» par sanācijas darbu veikšanu Inčukalnā ir pieņemts, rūpīgi izvērtējot situāciju, iespējamos riskus un rīcības alternatīvas, lai nodrošinātu projekta īstenošanu. Pirms lēmuma pieņemšanas tika piesaistīti pieredzējuši juristi, kā arī iesaistītas atbildīgās institūcijas.

VARAM norāda, ka

šobrīd būtiski ir turpināt īstenot šo sanācijas projektu un maksimāli izmantot projektam piešķirto Eiropas Savienības fondu finansējumu.

Jau ziņots, ka VVD šodien nosūtījis «Skonto būvei» paziņojumu par līguma izbeigšanu projektā «Vēsturiski piesārņoto vietu «Inčukalna sērskābie gudrona dīķi» sanācijas darbi», informēja VVD pārstāve Jūlija Ņikitina.

Savukārt SIA «Skonto būve» iesniegusi prasības pieteikumu tiesā pret VVD saistībā ar neizmaksāto apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā, informēja «Skonto būves» sabiedrisko attiecību pārstāve Ilga Sokolova.

Kā vēsta Sokolova, Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā.

Kā ziņots, VVD aizturējis darba samaksas izmaksu 1,8 miljonu eiro apmērā SIA «Skonto būve» par martā veiktajiem sanācijas darbiem Inčukalnā, pastāstīja Ņikitina.

Kā norāda Koļegova, ņemot vērā sarežģījumus projekta līguma izpildē, VVD pieņēmis lēmumu vēlreiz rūpīgi pārbaudīt savulaik «Skonto būvei» izsniegto projekta finanšu garantiju dokumentāciju. Šādu dienesta rīcību paredz projekta līgums, un VVD izmanto savas likumīgās tiesības, skaidro Koļegova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu